Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Květnové Miminko nabídne zajímavé články a Velkou jarní soutěž!


Květnové Miminko nabídne zajímavé články a Velkou jarní soutěž!

Stejně jako loni i předloni jsme pro vás i v tomto květnovém vydání připravili úžasnou nabídku výher, které potěší rodiče malých i větších dětí. A můžete zase soutěžit o ty výhry, které vás nejvíce zajímají. Věřím, že i letos se vám soutěž bude líbit.

Máte doma dvojčátka? Nebo si chcete pořídit druhé dítě co nejdříve po tom prvním? Pak vás určitě trápí starost, jak to bude s kojením. Na četná přání našich čtenářek jsme v tomto čísle zařadili speciální článek o tom, jak kojit dvojčata a jak kojit v těhotenství. Máme také dobrou zprávu pro čtenářku, která nás žádala o zařazení informací o tom, kolik těhotenství za sebou je možno ukončit císařským řezem, aniž by bylo ohroženo zdraví či dokonce život matky. Článek na toto téma připravujeme do příštího čísla. Vašimi dopisy jsme se inspirovali i v článku o neposlušných dětech nebo o tom, co by mělo batole dostat na talíř.

Doufáme, že vás zaujme článek o novinkách v porodnictví v ČR, který jsme aktuálně zařadili vzhledem k tomu, že od 1. dubna platí nový zákon o poskytování zdravotních služeb.

Pokud byste si v Miminku rádi přečetli o dalších tématech, budeme moc rádi, když nám o tom napíšete. Stále nám leží na srdci především to, abyste v časopisu nacházeli přesně to, co vás nejvíc zajímá.

V době, kdy si čtete květnové Miminko, už naše maminky „na pokračování“ odpočítávají dny do narození jejich miminek. Doufám, že jim budete spolu s námi držet všechny palečky, aby jejich zážitky z porodu byly co nejkrásnější a narodila se jim samá krásná a zdravá miminka. Možná, že některá z nich už vám své děťátko představí v příštím čísle.


redakce

25. 4. 2012


Zpět na přehled článků


V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>

Jarní krása: Jak se chránit proti UV záření

Bez Slunce by na Zemi asi život vůbec neexistoval. Jeho paprsky probouzejí k životu rostliny, které nám zajišťují obživu. A dodávají nám cenné látky, bez nichž bychom se také stěží obešli. Jenže sluneční záření je také zodpovědné za škodlivé změny na naší kůži. Mohou být tak nebezpečné, že je nutné se proti nim chránit. Slunenčním… Celý článek >>

Čistička pomůže nejen alergikům a astmatikům. Jak…

Náporem na dýchací systém alergika bývá jarní období, kdy je vzduch plný pylů ze stromů a květin, s teplejším počasím se rozrůstají i plísně a koncentrace jejich spor v ovzduší je vysoká. Bolesti hlavy, rýma, ucpané uši, pálení očí a bolesti v krku jsou pak na denním pořádku. Základem je omezení kontaktu s alergenem, proto je potřeba… Celý článek >>