Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Máme tu Miminko na prázdniny. Co v něm najdete?


Máme tu Miminko na prázdniny. Co v něm najdete?

Konečně je tu léto!

Letos na sebe opravdu nechalo hodně dlouho čekat. Nemluvě o tom, jaká spoušť se na nás před jeho nástupem přihnala. Protože čtenářky (a čtenáři) Miminka jsou po celé republice, bylo by asi marné doufat, že se letošní ničivé povodně vyhnuly všem, kdo nás čtou. Ani naše redakce nezůstala úplně ušetřena. Čtvrť, v níž v Praze sídlíme, byla také částečně zaplavena, ale zůstala nám alespoň jedna příjezdová cesta volná, a tak tu máme nové Miminko včas, abyste je dostali do schránek (nebo na stánky) ještě před prázdninami. Doufáme, že dnes už jsou všichni, jimž se vodní živel nevyhnul, zpátky doma a nepřišli o střechu nad hlavou.

Máme pro vás opět další pokračování seriálu s našimi maminkami a ještě stále se můžete přihlásit do posledního kola i vy (tedy pokud čekáte miminko :-)). Přihláška byla v minulém čísle (Miminko č. 6). Velkým překvapením v letošním letním vydání je speciální samostatná příloha AutoforFamily, která je určena především pro tatínky. Správně hádáte, zabývá se rodinnými auty. Především vlastnostmi, které by rodinný vůz měl mít. Pokud se tedy chystáte na rodinnou dovolenou, budete mít čtení pro sebe i pro partnera. A příloha je pěkně zvlášť, abyste si mohli číst oba současně.

Věřím, že letní dny využijete nejen ke čtení, ale také ke hře se svými dětmi. Prázdniny jsou tou nejlepší příležitostí, jak si společně užít pohodu i švandu. Skotačení s dětmi ale provádějte s rozumem, i nevinná hra se může zvrhnout ve rvačku mezi sourozenci nebo příliš rozdováděnému děcku přivodit nějaké zranění. Vzpomínám si, že moje babička říkávala, že „z hračky bývají plačky“. Tak na to myslete a dávejte na děti pozor. Pro jistotu nakoukněte do článku o úrazech a první pomoci, ale věřím, že žádnou z těchto rad nebudete potřebovat.

Léto přináší kromě slunečných dnů a koupání v přírodě také sklizeň ovoce a zeleniny, a tak pokud máte jejich zdroj a trochu času navíc, zpracujte něco z darů přírody pro vaše batolátko. Pomůže vám v tom náš malý průvodce konzervováním. Pokud máte jen ovoce z obchodu, pak si alespoň připravte dobrý ovocný koláč nebo jinou pochoutku. Máme pro vás originální recepty.

Protože v létě vychází Miminko vždycky jako dvojčíslo, setkáme se spolu zase znovu až na konci srpna. Proto vám přejeme co nejkrásnější léto a pěkné čtení. A nezapomeňte poslat fotky a příběhy z prázdnin!


redakce

27. 6. 2013


Zpět na přehled článků


Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>