Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Tak už jsou tu zase plískanice


Tak už jsou tu zase plískanice

Ještě jsme ani pořádně nevychladli z tropických veder, která nám nedovolila se v noci vyspat, protože údaj na teploměru neklesal ani po setmění, a už tu máme zase zimu, déšť a na Sněžce prý dokonce sníh.

Škoda, že nás rozmarné počasí ochuzuje o dvě krásná období – jaro a podzim. Když už jsme skoro oželeli vzduch krásně vonící předjařím a prosluněné dny, které dovolí předvést světu váš nový krátký kabátek, budeme se asi muset smířit s tím, že i prozářené lesy plné teplého světla ze žloutnoucího a oranžového listí budou brzy minulostí. Přitom podzim může být tak barevný, až byste se z té krásy dali na poezii.

Místo toho vyndáme ze skříní deštníky, pršipláště a pro děti také raději holínky a pláštěnky. Rádi bychom se v tom odhadu mýlili, ale ani dlouhodobá předpověď počasí není příliš optimistická. Takže se pustíme do obvyklých zimních témat, jako je rýma, kašel, nachlazení, infekce a špatná nálada. Doufáme, že vás z podzimní melancholie vytrhne alespoň tip na halloweenskou party nebo bylinková zahrádka, kterou jsme pro vás na říjen připravili. Třeba vás hra na babku kořenářku nejen pobaví, ale přinese i nové chuti, vůně a léčivé kytičky do vaší domácnosti.

Pokud patříte k našim pravidelným účastníkům fotografické facebookové soutěže, pak jste si jistě všimli, že fotografie se v září nezasílaly. Fotky na téma Podzimní sklizeň nám pošlete až nyní, od 27. 9. do 10. 10. Teď je tedy ta pravá chvíle, kdy nás svými ratolestmi ve společnosti různých sklizených plodů můžete zahrnout. Budeme se na ně moc těšit a v příštím vydání už je zase najdete na svém místě v časopisu. A nezapomeňte, že v prosinci rozjedeme hlasování o nejúspěšnější fotku roku 2013, do něhož zahrneme všechny vítěze jednotlivých měsíců.

V každém čísle časopisu Miminko najdete článek věnovaný kojení. Zabýváme se problémy, které má maminka i miminko, radíme, jak překonat krizová období, doporučujeme vhodné techniky kojení. Tentokrát jsme se ale zaměřili na kojení očima psychologa. Samozřejmě, že jde v první řadě o nejkvalitnější výživu novorozence, ale význam vytváření úzkého pouta mezi matkou a dítětem je neméně důležitý. Věříme, že vás tento výjimečný článek také zaujme a těšíme se na vaše ohlasy na něj.

Ať už nám říjen proprší nebo vysvitne i sluníčko, přejeme vám příjemné čtení a těšíme se na setkání zase za měsíc.


redakce

26. 9. 2013


Zpět na přehled článků


Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>