Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Krásný advent s Miminkem!


Krásný advent s Miminkem!

Příprava vánočního Miminka je vždycky skvělá, protože pro vás chystáme každoroční soutěž. Tentokrát pro vás máme balíčky s dětskou kosmetikou, péči pro celé tělo maminkám i miminkům, balíčky s kašemi na snídani pro celou rodinu, sušenky a kašičky pro nejmenší, ale také něco sladkého na mlsání, a pokud rádi pořizujete snímky rodinných událostí i vývoje svého potomka, můžete soutěžit o fotoaparáty.

Ačkoliv je prosincový časopis Miminko zase především o péči o nejmenší, o těhotenství a porodu, nedalo nám to, abychom pro vás nepřipravili alespoň malou vánoční inspiraci. Vyzdobte si byt, upečte si perníčky, do výroby dekorací a cukroví zapojte i starší děti, budou nejšťastnější na světě!

Bohužel svátky nesvátky, spolu s chladnými dny a zimním obdobím přichází také inverze, smog, chřipky a další nepříjemnosti. Takže pro vás má prosincové Miminko také informace o prevenci a léčbě chřipky, péči o dětskou pokožku v zimě nebo varování před úrazy o Vánocích.

Miminka se rodí v každém ročním období, a tak se zabýváme opět také přípravou k porodu, jídelníčkem těhotných, poradíme vám s potížemi při kojení a zeptáme se psychologa, jak dětem nezkazit radost z Vánoc. Dozvíte se, jak se naše dvě maminky mají, a můžete se podívat na finalisty naší celoroční fotografické soutěže. Zatím se ještě hlasuje pro soutěžící z posledního kola, ale pozor, už to brzy vypukne. Jestli nechcete přijít o novinky, nezapomeňte se přihlásit na náš facebookový profil www.facebook.com/MiminkoCasopis. Tam se také dovíte přesný den, kdy časopis vychází a co v něm najdete zajímavého.

Protože brzy začíná adventní období, chceme vám především popřát klidné a pohodové sváteční období, při němž nezapomeňte, že do vzpomínek na dětství se vašim maličkým uloží především chvíle strávené s maminkou, tatínkem a dalšími blízkými. Útulnou atmosféru se vám těžko podaří vytvořit, pokud propadnete šílenství předvánočních nákupů, gruntování a honbě za drahými dárky. Ať jsou vaše Vánoce co nejkrásnější!

Těšíme se na vaše dopisy, fotky i příběhy a přejeme vám pěkné čtení.


redakce časopisu Miminko

28. 11. 2013


Zpět na přehled článků


Jarní krása: Hloubková péče o pleť

Čištění pleti patří k pravidelné každodenní rutině. Jednou za čas je ale potřeba pokožku vyčistit důkladněji - zbavit ji odumřelých částeček kůže, zlepšit její prokrvení a tím ji projasnit a oživit. ==**Peeling důkladně, ale jemně** Odstranění šupinek na kůži se provádí pomocí peelingu, kdy se pokožka masíruje přípravkem s obsahem… Celý článek >>

Jak probíhá vývoj chůze?

Od prvních pokusů o lezení po čtyřech je cesta ke zdravému chození a běhání poměrně složitá. Batole musí nacvičit vzpřímení do stoje, zkoordinovat pohyb obou nohou, udržet rovnováhu... Zvládnout jistou chůzi není pro dítě jednoduché, zpravidla se mu to ale dříve či později podaří i bez speciálního nácviku. Pár samostatných krůčků dítě… Celý článek >>

Jarní krása: Pravidelná každodenní péče o pleť

Dokonalost pleti je pro nás důležitá z mnoha důvodů. Kromě toho, že se sami cítíme lépe, nám dobře vypadající pleť dodává sebevědomí, vyvolává dojem zdraví a energie. Než se pustíme do výběru krémů a masek, hodí se zopakovat si pravidla, která jsou pro pěknou pleť důležitá. ==**Pravidelné večerní čištění je základem** Nezáleží na tom… Celý článek >>