Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Chceme tu být pro vás


Chceme tu být pro vás

Vážení a milí,

moc ráda píši tento květnový úvodník uprostřed jara, které se letos zatím předvádí v nejlepším světle. Kdo ví, co letošní máj přinese, ale zatím to vypadá nadějně. Sluníčko svítí jako o závod, sem tam sprchne, aby se spláchl prach z cest, a teploty jsou více než příjemné. Až si říkám, jestli jsme pro letošní Velkou jarní anketu zvolili to správné období. Možná budete tak optimisticky naladěni, že vás ani nenapadne, dát nám co proto a pěkně nám od plic říci, co byste chtěli v Miminku změnit.

Velice si vážíme toho, že v době, kdy pár slov napsaných na facebookový profil znamená maximum psaného projevu, nelitujete času a námahy a posíláte nám své příběhy, dopisy a nápady. Často jsou pro nás velmi zajímavou inspirací pro články a rady. Proto jsme se rozhodli, že vám dáme ještě širší příležitost napsat nám, co se vám na časopisu Miminko líbí, co vám tam chybí a třeba i to, co úplně nesnášíte. Slibujeme, že všechny vaše odpovědi v anketě vyhodnotíme a pokusíme se co nejvíce vyhovět většinovým názorům. Děkujeme předem všem, kteří se ankety zúčastní a napíší nám upřímně svůj pohled na věc.

V květnovém vydání vás ale čeká mnohem víc zajímavostí. Zaměřili jsme se na období přípravy k porodu, na poslední týdny, kdy se zmítáme v pozitivních i negativních emocích, nemůžeme se dočkat a zároveň nás přepadá strach. Jste-li na tom podobně, zkuste se začíst do našich tipů a dejte nám vědět, zda vám některé pomohly :-).

Podle vašich dopisů to vypadá, že jedním z opravdových strašáků jsou miminkovské koliky. Proto jsme připravili hned několik článků na toto téma. Stejně tak vás ale mohou potrápit rostoucí zoubky, problémy s rýmou, kašlem a dalšími nepříjemnými projevy, které na jaře obvykle provázejí alergické reakce. Málokdo z nás se jim na jaře vyhne a naši nejmenší jim většinou také neujdou. Přesto si nenechte ujít příležitost k výletům do přírody. Ideální je to těsně po dešti. Vzduch voní čerstvou hlínou a nejbojovnější alergeny ze vzduchu déšť odplavil.

Po květnu už rychle přijde červen a prázdniny začnou klepat na dveře. Už se moc těšíme, že začneme brzy připravovat letní vydání plná sluníčka, tipů na cestování a ovocných receptů. Vy si mezitím přečtěte to květnové :-).

Přeji vám krásné rozkvetlé čtení.

Vaše Romana Černá

šéfredaktorka


redakce časopisu Miminko

6. 5. 2014


Zpět na přehled článků


Jak probíhá vývoj chůze?

Od prvních pokusů o lezení po čtyřech je cesta ke zdravému chození a běhání poměrně složitá. Batole musí nacvičit vzpřímení do stoje, zkoordinovat pohyb obou nohou, udržet rovnováhu... Zvládnout jistou chůzi není pro dítě jednoduché, zpravidla se mu to ale dříve či později podaří i bez speciálního nácviku. Pár samostatných krůčků dítě… Celý článek >>

Obezitou trpí každý pátý Čech. Velký význam mají…

Nadváha a obezita mohou mít negativní dopady na naše zdraví, komplikují některá onemocnění. Podle dat Eurostatu má 60 procent Čechů vyšší než normální tělesnou hmotnost. A obezita se týká i dětí. ==**Co říkají data** Sečteme-li Čechy s nadváhou (BMI větší než 25), preobezitou (BMI 25 až 30) a obezitou (BMI větší než 30), vyjde nám,… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a…

Prvním krokem k jarnímu osvěžení pleti by mělo být důkladné čištění. Je třeba zvolit vhodné přípravky, které sice účinně fungují, ale zároveň pleť nepodráždí. Měla by následovat dostatečná hydratace a pak také dobře vybraná kosmetika, která pomůže ochránit pokožku před slunečními paprsky. ==**Důkladné odlíčení nezabere víc než deset… Celý článek >>