Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Hrajte si a učte se s Mega Bloks!


Hrajte si a učte se s Mega Bloks!

Hledáte inspiraci pro hry s nejmenšími? Vyzkoušejte nové stavebnice Mega Bloks, s nimiž si můžete nejen hrát, ale děti se naučí také barvy, číslice a s mašinkou Tomáš si můžete dokonce vyprávět celé příběhy.

Naučný 1–2–3 vláček má tři velké podvozky s koly a speciální část, která umožní postavit rozkošný vláček a seznámit děti s čísly od 0 do 9 a udělá z učení počítání zábavu spojováním čísel a jejich odpovídajících obrázků.

Tři velké stavební desky se dají použít také jako víčko boxu anebo vytvoří pevnou stavební základnu pro vlakové nádraží nebo cokoliv jiného, co si můžete představit. Ideální pro děti od 12 měsíců.

Nebo můžete se stavebnicí Mašinka Tomáš pomoci Tomášovi a Percymu s výstavbou nového recyklačního centra a exkluzivní sodorské myčky. Sestavíte si stanice, které ozdobíte doplňujícími nálepkami, připojíte k nim kruhové dráhy a nakonec dáte dohromady vláčky.

Percy je po celodenní práci na železnici velmi unavený a špinavý. Děti ho musí pěkně vydrbat v nové myčce. Pošlete mašinku po kruhové dráze pod sprchovací hadici nebo pod otočné kartáče. Tomáš zase pracuje v recyklačním centru, kde musí denně zvedat, nakládat a tahat smetí. Děti si mohou vyzkoušet otočný jeřáb a pomoci poslat mašinku po kolejích.

Herní sety se dají kombinovat s ostatními Mega Bloks Thomas & Friends, sady jsou vhodné pro děti ve věku od 2 do 5 let.


prezentace značky Mega Bloks

2. 10. 2015


Zpět na přehled článků


Jak probíhá vývoj chůze?

Od prvních pokusů o lezení po čtyřech je cesta ke zdravému chození a běhání poměrně složitá. Batole musí nacvičit vzpřímení do stoje, zkoordinovat pohyb obou nohou, udržet rovnováhu... Zvládnout jistou chůzi není pro dítě jednoduché, zpravidla se mu to ale dříve či později podaří i bez speciálního nácviku. Pár samostatných krůčků dítě… Celý článek >>

Jarní krása: Náprava problémů na kůži -…

Různé druhy skvrn na kůži a barevně nejednotný odstín pleti patří k problémům, které nás při zkrášlování trápí nejvíc. Snažíme se je zakrýt make-upem a pudrem, ne vždy to ale pomáhá. Péče by měla začínat přímo u samotného problému na kůži. ==**Ochrana před sluncem minimalizuje pigmentové skvrny** Ne nadarmo říkají odborníci, že kůže… Celý článek >>

Obezitou trpí každý pátý Čech. Velký význam mají…

Nadváha a obezita mohou mít negativní dopady na naše zdraví, komplikují některá onemocnění. Podle dat Eurostatu má 60 procent Čechů vyšší než normální tělesnou hmotnost. A obezita se týká i dětí. ==**Co říkají data** Sečteme-li Čechy s nadváhou (BMI větší než 25), preobezitou (BMI 25 až 30) a obezitou (BMI větší než 30), vyjde nám,… Celý článek >>