Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Šťastné, veselé a klidné


Šťastné, veselé a klidné

Už jsou tu zase Vánoce. Letos se na nás sice ještě v polovině listopadu nehrnou z reproduktorů před supermarkety donekonečna ohrané vánoční koledy, zdá se ale, že letošní přání klidných svátků bude potřebné víc než kdy jindy. Kolem nás se toho děje čím dál víc a sled událostí má čím dál tím rychlejší spád.

Většina z vás se právě těší na narození miminka nebo už nějaké to robátko houpá v náručí. Máte spoustu radostí, ale také starostí, a tak vám někdy připadá, že okolní svět spíš jen ubíhá za vašimi okny. Hodí se ale občas z těch oken vyhlédnout a vánoční svátky jsou k tomu nejlepší příležitostí. I my bychom vám chtěli letos popřát Vánoce nejen šťastné a veselé, ale především klidné.

K tomu, abyste si připravili sváteční pohodu u vás doma, by vám mohl pomoci náš velký vánoční speciál, který vás provede přípravou typických jídel, poradí s výběrem dárků, ale připomene také staré zvyky, pranostiky, koledy a říkanky, které si můžete se svými dětmi a ostatními blízkými připomenout.

Ani o svátcích se ale čas nezastaví, a tak i v prosincovém čísle přinášíme informace pro nastávající maminky o tom, jak se rodí o Vánocích, pro rodiče s novorozeňátky o tom, jak se nezbláznit z prvních týdnů s miminkem nebo pro mámy batolátek o tom, které cukry opravdu škodí.

Pro ty z vás, kteří s námi celý rok soutěžíte o nejhezčí fotografii, máme nejen termín uzávěrky posledního kola, ale také všech dosavadních devět finalistů, a příště už najdete v časopisu dvanáct miminek, která postupují do hlasování, které proběhne na internetu. Všichni, kteří sledují facebookový profil časopisu Miminko, se tyto finalisty dozvědí jako první a budou moci hned začít posílat lajky pro své favority.

Do konce prosince se ještě potkáme u příštího čísla, které vyjde těsně před Vánocemi. Proto se ještě nemusíme loučit se starým rokem, a tak vám mohu za nás za všechny v redakci popřát letošní Vánoce co nejšťastnější a nejveselejší a zároveň pohodové a klidné.

Vaše Romana Černá, šéfredaktorka

25. 11. 2015


Zpět na přehled článků


Jarní krása: jak se vypořádat s pocením -…

Ach to věčné pocení - je nám tak nepříjemné, a přitom pro naše tělo velmi důležité. Jak to udělat, aby nám pocení nekomplikovalo (společenský) život? Potní žlázy mají důležitou funkci – regulují teplotu v organismu. Je-li teplota příliš vysoká, začneme se potit. Potem se z těla vyloučí nejen tekutiny, ale i některé soli. Existují dva… Celý článek >>

Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>