Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Vykročit tou správnou nohou


Vykročit tou správnou nohou

Sluší se s koncem roku popřát úspěšné vykročení do toho nového. Na webu i v novinách a časopisech se to hemží horoskopy, které předpovídají naši budoucnost, a říkají nám, co nás čeká. Konec roku se dobře hodí pro účtování se starým a plánování nového.

Pokud vás ale právě nyní zajímá časopis Miminko, zdá se, že už jste tou pravou nohou vykročili. Čekáte totiž narození potomka nebo máte tuto radostnou událost nedávno za sebou. Všechna přání všeho dobrého tak vycházejí už trochu naplano, protože vy máte svou radost a štěstí přímo u sebe.

Pokud se s námi a ostatními čtenářkami a čtenáři chcete podělit o své zážitky z rodičovství, budete mít v roce 2016 skvělou příležitost. Určitě jste si už všimli, že jsme vyhlásili jubilejní desátý ročník soutěže O maminku Miminka. Do posledního prosince je ještě stále šance přihlásit se, pokud jste právě v očekávání. Také jsme vám slíbili, že v tomto čísle vyhlásíme finalisty celoroční fotografické soutěže roku 2015. Najdete je na straně 86 –87 a můžete jim začít posílat lajky, abychom mohli hned v dalším vydání uveřejnit absolutního vítěze.

A co vás čeká v roce novém na stránkách časopisu Miminko? Rozhodně se nehodláme vzdát pravidelných rubrik z oblasti péče o dětské zdraví. I nadále budeme velkou pozornost věnovat kojení, přestože v dnešní době je postoj k němu mezi maminkami o mnoho lepší než před dvaceti lety a nemusíme už tolik přesvědčovat, jak je výhodné pro maminku i miminko. Můžete se těšit i na speciály o výživě, které patří k vašim nejoblíbenějším. Jistě si ale kromě toho chcete užít i zábavu, a tak hned v příštím vydání najdete Valentýnský speciál.

Pořád jsme tu pro vás, a tak si my v redakci se vstupem do 14. ročníku ze všeho nejvíc přejeme, aby se vám Miminko i nadále líbilo a rádi jste ho četli. Jestli vám tu něco chybí, budeme moc rádi, když nám o tom napíšete. Ale budeme mít velkou radost, když nám pošlete fotky a své dopisy „jen tak“. Moc se na ně už teď těšíme.

Vaše redakce časopisu Miminko

16. 12. 2015


Zpět na přehled článků


Jak probíhá vývoj chůze?

Od prvních pokusů o lezení po čtyřech je cesta ke zdravému chození a běhání poměrně složitá. Batole musí nacvičit vzpřímení do stoje, zkoordinovat pohyb obou nohou, udržet rovnováhu... Zvládnout jistou chůzi není pro dítě jednoduché, zpravidla se mu to ale dříve či později podaří i bez speciálního nácviku. Pár samostatných krůčků dítě… Celý článek >>

Obezitou trpí každý pátý Čech. Velký význam mají…

Nadváha a obezita mohou mít negativní dopady na naše zdraví, komplikují některá onemocnění. Podle dat Eurostatu má 60 procent Čechů vyšší než normální tělesnou hmotnost. A obezita se týká i dětí. ==**Co říkají data** Sečteme-li Čechy s nadváhou (BMI větší než 25), preobezitou (BMI 25 až 30) a obezitou (BMI větší než 30), vyjde nám,… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a…

Prvním krokem k jarnímu osvěžení pleti by mělo být důkladné čištění. Je třeba zvolit vhodné přípravky, které sice účinně fungují, ale zároveň pleť nepodráždí. Měla by následovat dostatečná hydratace a pak také dobře vybraná kosmetika, která pomůže ochránit pokožku před slunečními paprsky. ==**Důkladné odlíčení nezabere víc než deset… Celý článek >>