Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Čas lásky v únoru nebo květnu?


Čas lásky v únoru nebo květnu?

Slavení svátku zamilovaných – svatého Valentýna nám tak trochu zamíchalo zažitými tradicemi. Říkalo se přece, že máj je lásky čas, tak proč sem najednou tahat studený měsíc, v němž nejvíce přízně projevujeme teplému čaji a vyhřáté místnosti? Má to ovšem háček. Podle legendy žil svatý Valentýn v Římě, kde je i v únoru znatelně tepleji než u nás v dubnu, a kromě toho na 14. února připadá jeho svátek v důsledku mučednické smrti, kterou mu pověst připisuje. V květnu sice není tak vznešené výročí, zato je ale všude lásky plno – jaro se probouzí nejen v pupenech stromů a keřů, ale taky u většiny živočichů, kteří vyvádějí mladé.

Spor února a května o nárok na „láskočasnost“ naštěstí řešit nemusíme, protože i tak se zdá, že se zamilováváme kdykoliv v průběhu roku. Doufám tudíž, že zůstanete nakloněni i časopisu Miminko, a to po celý rok 2016, který jsme před pár týdny načali.

S novým rokem je spojeno vyhodnocení fotografické soutěže, které najdete v aktuálním vydání. Souboj to byl těsný, hlasovali jste jako o život a i my jsme se činili a znovu prohlídli všechny fotky, které jste nám v průběhu roku poslali. Výsledek na vás čeká na straně 86.

Čtete svým dětem pohádky? Nebo nevíte, jak do toho? Tento zajímavý problém jsme se pokusili rozluštit v únorovém vydání. Pokud ale máte vážnější starosti, pak snad ani vás Miminko číslo 2 nezklame. Zaměřili jsme se na výživu kojenců i batolat, což je téma, které vás mimořádně zajímalo i v loňském roce. Protože každý začátek je ve znamení naděje, nebudeme vás tentokrát trápit žádnými vážnými zdravotními tématy. Podívali jsme se na mnohem příjemnější téma – masírování miminek. Už jste to zkusili? Taková masáž uklidní dítko i vás, proto jsme vám sepsali základní postupy a rady.

Je vám už určitě jasné, že nebude chybět ani zamilované téma, a tak si rovnou nalistujte Valentýnský speciál, kde na vás čeká nejen řada tipů a rad, ale taky spousta soutěží o báječné dárky, tentokrát výhradně pro maminky. Tak s chutí do toho a pěkné čtení!


redakce

18. 1. 2016


Zpět na přehled článků


Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>