Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Velikonoce jsou letos brzy


Velikonoce jsou letos brzy

Na velikonočních svátcích je zajímavé, že jsou každý rok jindy. Takže jeden rok máme pomlázku na sněhu, jindy se svlékáme do plavek. Letos připadá Pondělí velikonoční na 28. března, takže to vypadá, že se ještě moc neohřejeme. Ale protože počasí s námi hraje zajímavou hru na „škatule, škatule, hejbejte se“, nedá se odhadovat vůbec nic.

Proto jsme pro vás připravili do letošního velikonočního čísla dobré rady, které se hodí do tepla i do zimy. Připravte se, že vaše ratolesti budou potřebovat na jaro a na léto nové botičky, takže si můžete přečíst, jak je dobře vybrat. Ale měnící se venkovní teplota může přinést nejen radost ze slunečních paprsků, ale také pořádnou rýmu nebo kašel. Na obojí máme připravené rady. A kdyby ta rýma byla způsobena alergií na první jarní pyl, jsme rovněž připraveni.

Všimli jste si, že fotosoutěž pro rok 2016 už je v plném proudu? První fotky, které jste nám poslali, jsou perfektní, a tak se můžete podívat na jejich březnový výběr. Hlasování o prvním finalistovi začne už 1. března. Jestli se chcete zapojit, neváhejte. A jestli jste sledovali loňský ročník, víte, že vítězem se stal Kubík Baran. To je ten klučina na titulní straně březnového vydání časopisu Miminko.

S velikonočním speciálem si připravíte pomlázku pro koledníky, upečete a uvaříte si nějaké dobroty. Miminko ale přináší také informace o tom, jak se dá relaxovat při porodu, jaké chyby dělají nejčastěji novopečené maminky, zda je vhodné hubnout po porodu nebo co si počít, když kojenec nechce papat první příkrmy.

Máme pro vás také obvyklou reportáž z porodnice. Minulý měsíc jsme ale dostali zajímavou připomínku od jedné čtenářky, že by vlastně o porodnicích měly psát také maminky, které s ní mají osobní zkušenost. A tak pokud máte chuť, napište nám své zážitky z českých porodnic. Budeme se podle nich orientovat při dalším výběru. Přejeme vám i o Velikonocích pěkné čtení!


redakce

17. 2. 2016


Zpět na přehled článků


Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>