Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Aprílové Miminko


Aprílové Miminko

Letos si s námi hraje počasí na apríla už od prosince. Teplé dny, kdy teploměr šplhá k 15 stupňům, střídá z ničeho nic sněhová chumelenice s teplotami pod nulou. Extrémně teplý leden následoval únor, který na nás posílal vánici a vzápětí nás hýčkal slunečními paprsky.

Březen není o nic lepší. Když už jsme uklidili péřovky do skříně, vytáhl na nás mráz a bohužel přinesl i dny s náledím, které obvykle znamenají i větší počet dopravních nehod. Jaký bude v tomto směru duben? To ještě nikdo neví, a přestože se všichni těšíme na výlety do přírody a rozzářené sluníčko, které nejen svítí, ale také už i hřeje, můžeme se ještě dočkat dalšího sněžení.

Proto jsme pro vás připravili dubnové Miminko tak trochu „aprílově“. Najdete tu články, které se ještě věnují zimním tématům, už se ale podíváme i na jarní alergie. Také speciál o bydlení je už zaměřen hodně jarně – neříkejte, že také nemáte chuť vyházet všechno ze skříní a pořádně byt provětrat. Nebo alespoň vymalovat, přestavět nábytek a udělat si radost pár drobnostmi, které prostředí kolem nás zase trochu změní a osvěží.

Tentokrát se také hodně věnujeme přípravě na porod. Naše dvě maminky Miminka už brzy přivedou na svět své dětičky a jistě bude zajímat nejen je, co se hodí dělat v posledním měsíci před porodem, jaký těhotenský kurz navštěvovat, jestli je dobré jíst během porodu a jak můžeme připravit své svaly na porodní práci. A abychom to měli komplet, podívali jsme se rovnou i na šestinedělí. Je to pro maminky období krásné a radostné, které ale může být také plné smutku, nevyspání a absolutní únavy.

Nezapomněli jsme ani na rodiče větších dětí, takže si podle našeho návodu můžete například vyrobit pěkné květinové ozdoby, upéct bez lepku a přečíst si také něco o tom, jak je to s povahou vašeho dítka. Máte problémy s tím, že dítě nechodí na nočník? I na to jsme mysleli a připravili pro vás nejen rady, ale také zkušenosti jiných maminek.

Jestli vám v Miminku přece jen něco chybělo, napište nám! Těšíme se na vaše dopisy, maily, fotky!


redakce

16. 3. 2016


Zpět na přehled článků


Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>