Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Komu se víc stýská?


Komu se víc stýská?

Máme za sebou další začátek školního roku a první dny v mateřince. Někde to šlo jako po másle, jinde s pláčem, dřív nebo později si ale všichni malí školáčci zvyknou. Nebudou už celý den s maminkou jako dosud. Vynahradí jim to legrace, kterou si užijí s kamarády, naučí se spoustu nových věcí. Po čase se možná nebudou moct od hraní ve školce ani utrhnout a vám to začne být trochu líto.

Nejsem ta opuštěná vlastně já? Věřte nebo ne, spousta maminek nakonec zjistí, že se jim po mrňousovi stýská daleko víc, než si původně myslely, a to i přesto, že v zaměstnání či podnikání na ně čeká zase úplně nový svět, od něhož byly pár let odříznuty. Celé to ještě umocní ranní mlhy a brzký soumrak, podzimní splíny si na nás zasednou a budou nám chtít otrávit celé dny.

Tak proti tomu všemu jsme pro vás připravili v říjnovém Miminku řadu zajímavých tipů a návodů. Budeme vařit a péct dýňové a strašidlácké dobroty, poradíme vám, jak pro děti vybírat zájmové kroužky, nabídneme tipy na hry tradiční i nové. Přečtete si, proč je pro dítě kolektiv užitečný a jak pomoct prvňáčkovi, když si ve škole neví rady.

Tentokrát jsme hodně mysleli na nové nastávající maminky, které si teprve před pár dny vyzvedly své těhotenské průkazky. Co by vám mohlo chybět v podzimním jídelníčku? Poradíme stejně jako v případě zákonů dědičnosti, kterým se marně snažíte přijít na kloub, když odhadujete, jestli ta malá fazolka z ultrazvuku bude mít po narození černé vlásky nebo modré oči. Hlavně ale pro vás máme první lekci cvičení, které zkušená instruktorka připravila přímo pro vás. A můžete se těšit na další díly.

Jestli jste už tak daleko, že stříháte metr do porodu, přečtěte si, jak se pozná, že je čas jet, případně jak má miminko po porodu přibývat. Mohly by vás zajímat i pomůcky, které se hodí při kojení. Vypořádáme se také s podzimním nachlazením a jestli už řešíte první příkrmy, dozvíte se leccos, co není úplně mezi maminkami známé. Fandili jste celý rok našim Miminkovským maminkám? Tentokrát na vás čeká předposlední díl, tak si to užijte!


redakce

19. 9. 2017


Zpět na přehled článků


Jak probíhá vývoj chůze?

Od prvních pokusů o lezení po čtyřech je cesta ke zdravému chození a běhání poměrně složitá. Batole musí nacvičit vzpřímení do stoje, zkoordinovat pohyb obou nohou, udržet rovnováhu... Zvládnout jistou chůzi není pro dítě jednoduché, zpravidla se mu to ale dříve či později podaří i bez speciálního nácviku. Pár samostatných krůčků dítě… Celý článek >>

Obezitou trpí každý pátý Čech. Velký význam mají…

Nadváha a obezita mohou mít negativní dopady na naše zdraví, komplikují některá onemocnění. Podle dat Eurostatu má 60 procent Čechů vyšší než normální tělesnou hmotnost. A obezita se týká i dětí. ==**Co říkají data** Sečteme-li Čechy s nadváhou (BMI větší než 25), preobezitou (BMI 25 až 30) a obezitou (BMI větší než 30), vyjde nám,… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a…

Prvním krokem k jarnímu osvěžení pleti by mělo být důkladné čištění. Je třeba zvolit vhodné přípravky, které sice účinně fungují, ale zároveň pleť nepodráždí. Měla by následovat dostatečná hydratace a pak také dobře vybraná kosmetika, která pomůže ochránit pokožku před slunečními paprsky. ==**Důkladné odlíčení nezabere víc než deset… Celý článek >>