Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Léto je tu!


Léto je tu!

Červen je první letní měsíc, u nás to už ale hezky dlouho vypadá, jako by se změnil kalendář. Už duben byl extrémně teplý, květen navíc velice suchý. Letošní nástup horkého počasí byl sice trochu opožděný, zato ale opravdu masivní. Následkem toho přišla obrovská vlna pylové sezóny a už jsme u toho, co jsme pro vás do červnového čísla připravili. Hádáte správně, že se jedná o speciál Alergie od A do Z, který najdete v tomto vydání od strany 65.

Představu o alergiích si spojujeme především s pylem a různými rostlinami, přitom ale existuje tolik druhů alergií, že se toto téma vůbec nedá tak jednoduše popsat. Snažili jsme se maximálně využít redakční prostor, nejspíš se ale může stát, že vám ve speciálu bude něco o alergiích chybět. V tom případě nám určitě napište, zeptáme se odborníků!

Zdají se vám sny? A jsou hezké, nebo úzkostné? Maminky těsně před porodem často prožívají právě ty nepříjemné. Těší se na svoje děťátko, očekávání porodu je už ale příliš dlouhé a nervy udělají své. Předporodní špatné sny má skoro každá žena. Jak se s nimi vyrovnat? Poradí vám porodní asistentka, která se mimo jiné zabývá i hypnoporodem. Abyste se také v souladu s jejími doporučeními o porodu v předstihu dozvěděli potřebné informace, seznámí vás odbornice s tím, co by bylo vhodné vědět a poradí, co už je nadbytečné a nadmíru zatěžuje vaše nervy.

Čekají nás prázdniny a s nimi rozličné aktivity s dětmi. Jaké sporty a druhy pohybu jim nabídnout, abychom je zbytečně nepřetěžovali nebo jim nějak neuškodili, se vám pokusíme osvětlit hned v několika článcích v tomto vydání.

Zase se vám ohlásí naše druhá maminka Miminka a to budete koukat, co je nového! Do porodu už jí mnoho času nezbývá, a tak se s vámi podělí o své pocity téměř z „cílové rovinky“. Pokračuje naše letošní fotosoutěž, takže můžete dál posílat fotky a nezapomeňte na souhlas s uveřejněním.

Těšíme se na vaše dopisy a fotografie a už nyní pro vás chystáme letošní prázdninové dvojčíslo. Najdete v něm leccos nového, prozatím vám ale nic neprozradíme, uvidíte sami už koncem června. Teď zbývá popřát vám příjemné čtení a těšíme se na setkání za měsíc.


redakce

23. 5. 2018


Zpět na přehled článků


Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>