Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Sonický zubní kartáček TrueLife s nabíjecí skleničkou - vyzkoušeli jsme v redakci


Sonický zubní kartáček TrueLife s nabíjecí skleničkou - vyzkoušeli jsme v redakci

Zubní kartáček je pro dobrou ústní hygienu nezbytný. Vyzkoušeli jsme v redakci novinku – sonický zubní kartáček TrueLife, který efektivně čistí a v balení jsou čisticí hlavice pro celou rodinu.

Co vlastně znamená slovo „sonický“? Jedná se o kartáček, který je elektrický, a zároveň používá sonickou technologii. Ta funguje na bázi jemných vibrací, kdy štetiny kartáčku velmi rychle kmitají a lépe tak odstraňují zubní plak. Výrobce uvádí dokonce až 99% odstranění plaku, což je významné pro prevenci vzniku zubního kamene i kazů. Oproti rotačnímu zubnímu kartáčku je ten sonický šetrnější k zubům a čištění je s ním velmi efektivní.

Nabíjení ve skleničce, využití pro všechny

Když otevřeme balení modelu TrueLife Sonic Brush GL UV, vykouknou na nás hned čtyři hlavice, které mají barevné kroužky pro odlišení. Až čtyři členové rodiny tak mohou kartáček používat společně. V krabici jsou hned dvě vychytávky, které rozhodně oceníte. Nabíjecí sklenička a UV sterilizátor, který kartáčky vydezinfikuje. Podle informací výrobce odstraní až 99,9 % bakterií.

Jdeme na to

Kartáček je nabitý, hlavice připravena, tak se do toho můžeme pustit. Cyklus čištění je rozdělen na třicetisekundové intervaly, po skončení se kartáček automaticky vypne. Podle informací o výrobku je kartáček vodotěsný a je vyroben bez použití BPA a ftalátů. To se hodí pro někoho, kdo si třeba kvůli úspoře času čistí zuby ve sprše.

Štetiny čisticí hlavice kmitají rychlostí 80 tisíc pohybů za minutu. Povrch zubů je tak očištěn nejen velmi rychle, ale především hodně důkladně. Když si na pohodlí při používání navyknete natolik, že se ho nebudete chtít vzdát ani na cestách, žádný problém! Bezpečné pouzdro je rovněž součástí balení.

Myslí i na batolata a děti

Kartáček, který jsme vyzkoušeli, je určen pro dospělé. To ale neznamená, že značka nemá řešení i pro nejmenší. V nabídce je také model Baby G, který je určen pro děti od 3 do 6 let. Ty mají v balení zábavné samolepky a můžete jim k čištění pustit v mobilu legrační výukové video. Starším dětem (5 – 9 let) je určen mode Kid G. U obou typů se kartáček automaticky vypíná a v balení jsou tři hlavice – 2 ks Small a 1 ks Medium velikosti. Můžete si k nim také zakoupit separátně UV sterilizátor.


redakce

3. 12. 2021


Zpět na přehled článků


V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>

Jarní krása: Jak se chránit proti UV záření

Bez Slunce by na Zemi asi život vůbec neexistoval. Jeho paprsky probouzejí k životu rostliny, které nám zajišťují obživu. A dodávají nám cenné látky, bez nichž bychom se také stěží obešli. Jenže sluneční záření je také zodpovědné za škodlivé změny na naší kůži. Mohou být tak nebezpečné, že je nutné se proti nim chránit. Slunenčním… Celý článek >>

Čistička pomůže nejen alergikům a astmatikům. Jak…

Náporem na dýchací systém alergika bývá jarní období, kdy je vzduch plný pylů ze stromů a květin, s teplejším počasím se rozrůstají i plísně a koncentrace jejich spor v ovzduší je vysoká. Bolesti hlavy, rýma, ucpané uši, pálení očí a bolesti v krku jsou pak na denním pořádku. Základem je omezení kontaktu s alergenem, proto je potřeba… Celý článek >>