Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Užijte si s dětmi sladký a zábavný Kakiween!


Užijte si s dětmi sladký a zábavný Kakiween!

Nadcházející Halloween vybízí k hravosti a mlsání. Letos si můžete podzimní zábavu ještě vylepšit a naplánovat si sladký Kakiween. Užijte si s dětmi radost z dobrot a uspořádejte večírek pro své ratolesti a jejich kamarády v roztomile strašidelném duchu. Hlavní roli bude kromě čarodějnic a bubáků hrát lahodný oranžový kaki Persiom Bouquet. Vybrali jsme pro vás kočičí cupcaky.

Cupcaky milují všichni. Ty kočičí ale mají ještě něco navíc! Lahodnou chuť doprovází zábavný a roztomilý vzhled. Na 12 kočičích cupcaků budete potřebovat:

Cupcake

na sušenky:

130 g hladké mouky

1 žloutek

70 g cukru

75 g másla

čokoládu na potření

kakao na poprášení

cukrové zdobení na oči

na koláčky:

250 g hladké mouky

100 g cukru

2 vejce

2 lžičky prášku do pečiva

80 g rozpuštěného másla

1 rozmixované kaki Persimon Bouquet

1 lžičku mleté skořice

100 ml mléka

1 vanilkový cukr

máslo na vymazání

hrubou mouku na vysypání

na krém:

500 g zakysané smetany

150 g tmavé čokolády

Kaki na zdobení

V míse zpracujte mouku, cukr, žloutek a pokrájené máslo. Vypracujte hladké těsto a poté ho vyválejte. Vykrajujte kočičky nebo jiné tvary (dýně, netopýry…). Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8 až 10 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia. Po upečení a vychladnutí potřete sušenky trochou rozpuštěné čokolády a pak je poprašte kakaem.

Cukrové zdobení namočte a přiložte je na kočičky jako oči. Čokoládu nalámejte do misky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Poté do ní zašlehejte zakysanou smetanu. Krém dejte do lednice, aby vychladnul.

Mezitím připravte koláčky. Vejce prošlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořici. Vmíchejte vlažné máslo, mléko, rozmixované kaki a ušlehejte hladké těsto. Plech na muffiny vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto nalévejte do dvou třetin výšky plechu. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.

Do zdobicího sáčku dejte krém. Kaki nakrájejte na plátky. Na každý koláček dejte kolečko kaki, přidejte krém a do něho zapíchněte kočičku.


redakce

27. 10. 2023


Zpět na přehled článků


V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>

Jarní krása: Jak se chránit proti UV záření

Bez Slunce by na Zemi asi život vůbec neexistoval. Jeho paprsky probouzejí k životu rostliny, které nám zajišťují obživu. A dodávají nám cenné látky, bez nichž bychom se také stěží obešli. Jenže sluneční záření je také zodpovědné za škodlivé změny na naší kůži. Mohou být tak nebezpečné, že je nutné se proti nim chránit. Slunenčním… Celý článek >>

Čistička pomůže nejen alergikům a astmatikům. Jak…

Náporem na dýchací systém alergika bývá jarní období, kdy je vzduch plný pylů ze stromů a květin, s teplejším počasím se rozrůstají i plísně a koncentrace jejich spor v ovzduší je vysoká. Bolesti hlavy, rýma, ucpané uši, pálení očí a bolesti v krku jsou pak na denním pořádku. Základem je omezení kontaktu s alergenem, proto je potřeba… Celý článek >>