Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Rodinný festival Respekt k porodu bude 3. týden v květnu


Rodinný festival Respekt k porodu bude 3. týden v květnu

Již 19. rokem pro vás Hnutí za aktivní mateřství připravuje festival, který již po celou jednu generaci poskytuje cenné a relevantní informace. Jde o největší akci pořádanou v rámci Světového týdne respektu v porodu nejen v České republice ale i v Evropě. Stavíme tak informační most mezi profesionály a (nastávající) rodiče. Pojďte si s námi mateřství a rodičovství užít, ne ho jen přežít.

Letos přinášíme několik novinek, včetně změny názvu na Rodinný festival RESPEKT K PORODU. Tento název výstižně odráží naše dlouhodobé zaměření na podporu rodin a zdůrazňuje hluboký respekt k porodu, který je už léta součástí našeho poslání. Festival je navržen tak, aby byl přístupný celé rodině, s bohatým programem včetně přednášek, workshopů a poradenství. Navíc nabízíme příjemné prostředí s kavárnou, dětským koutkem, obchůdky i stánky, což umožňuje, aby celá rodina mohla pohodlně trávit společný čas. Jeden z rodičů je na přednášce, druhý, kamarádka či babička může u kávy a zákusku dohlížet na hrající si batole a starší sourozenec se zabaví na výtvarné dílničce.

Respekt

Co vás na festivalu čeká?

Můžete si nakoupit v obchůdcích, prohlédnout partnerské stánky, navštívit poradny porodních asistentek, dul a laktačních poradkyň. Projít si expozice – interaktivní Dělohu, Porodní sál a porodní pokoj a HOMO ECOLOGICUS i výstavy fotografií. Pro relax jsou k dispozici odpočinkové zóny a food zóna se spoustou jídla a pro děti dětský koutek i bez zakoupené vstupenky na přednášku. Zveme vás, abyste si prošli náš bohatý program a našli si čas na relaxaci, vzdělávání, nebo jen na společné chvíle s rodinou.

Respekt

Na festival se můžete těšit jako každoročně 3. květnový týden, od 13. do 19. května 2024 v prostorách Holešovické tržnice – HALA 13.

Pondělní program zahájí konference na téma Sexuální výchovy určená učitelům, rodičům a všem, kteří chtějí s dětmi otevřeně komunikovat o sexualitě bez předsudků. Program pro úterý a středu je připraven speciálně pro zdravotnické pracovníky, porodní asistentky, duly a další profesionály v pomáhajících oborech.

Ve středu proběhne slavnostní zahájení, během kterého dojde k představení a křtu knihy Ruth Ehrhardt „Základní potřeby rodící ženy“, a pak se ponoříme do tradiční festivalové debaty na ústřední téma Informace – Rozhodování – Péče.

Od čtvrtka do neděle se návštěvníci mohou těšit na hlavní část festivalu, která je otevřená veřejnosti. V programu najdete přednášky, workshopy, poradny, cvičení, koncerty, divadelní představení a filmové projekce. Nabídka je široká, takže si vybere opravdu každý. Čtvrtek bude věnován rodičovství, pátek se zaměří na období šestinedělí, kojení a počátky mateřství, v sobotu se podíváme na těhotenství a porod a v neděli nezapomeneme na partnerství a sebepéči.

Pro více informací o festivalu, podrobný program a možnost zakoupení vstupenek navštivte naši oficiální webovou stránku Rodinný festival RESPEKT K PORODU.

Připojte se k nám a staňte se součástí komunity, která podporuje informované rozhodování a respekt k porodu. Těšíme se na vás!


Text a foto: Prezentace akce Respekt k porodu

30. 4. 2024


Zpět na přehled článků


Aquapalace nabídl malým návštěvníkům koncert…

Aquapalace Praha a jeho Vodní svět se stal dějištěm události, která potěšila děti malé i větší. Jejich oblíbená kamarádka Kája se svým maňáskovým kolegou Bambuláčkem vystoupila hned na dvou koncertech a pokřtila nový zpěvník se svými písničkami. ==**Zábava a chytlavé písničky** Prostředí Vodního světa, kde mohou děti dovádět v… Celý článek >>

Vyzkoušejte si znakování s miminky na BabySigns

Každá máma, která si relativně snadno se svým dítětem dokáže porozumět o tom, co potřebuje, tohle zažila. Dítě ukazuje na předměty nebo z okna či nějakým směrem ze svého kočárku, vydává přitom zvuky, kterým ještě není rozumět, a čeká, že s ním na to téma zahájíte debatu, nebo mu přinejmenším budete rozumět. Občas to odhadneme, ale… Celý článek >>

Jarní krása: Kosmetika na problematickou pokožku

Kůži jako největší orgán lidského těla je dobré udržovat v dobré kondici. Nejde jen o kosmetický aspekt. Zdravá pokožka bez vnějšího narušení a bez chorobných projevů totiž lidskému tělu tvoří doslova ochranný obal. ==**Brání vstupu infekce** Poškozením v kůži se do těla může dostat infekce, která je někdy pro lidský organismus tak… Celý článek >>