Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Březnové Miminko přináší první výherce fotosoutěže!


Březnové Miminko přináší první výherce fotosoutěže!

Doufáme, že jste ve zdraví přestáli třeskuté únorové mrazy a těšíte se stejně jako my na jaro. Abychom je trochu přivolali, zařadili jsme pro vás pár vyloženě jarních témat. Jak na očistu organismu po zimě, jak si vylepšit pleť a vlasy, jak vyhnat zimu z domova pomocí jarního úklidu a inovace v bytě.

Samozřejmě je ale březnové Miminko hlavně a především opět o těch nejmenších. Často se ptáte, jak se postarat o novorozené dítě, protože přece jen to, co se naučíte v kurzech nebo za těch pár dní v porodnici, se tváří v tvář drobečkovi, s nímž jste najednou úplně sama, lehce vykouří z hlavy. Proto najdete v březnovém čísle podrobné informace o koupání, přebalování a podobně. Jistě vás potěší i článek o složení mateřského mléka. Všichni víme, že je kojení tím nejlepším pro miminko, ale nyní se také můžete dozvědět, co je na něm tak cenného. Jistě si všimnete, že naše tři maminky už se pomalu chystají na příchod svého děťátka. Narodí se jim v květnu, ale všechny tři už vědí, zda to bude holčička nebo kluk. A u jedné z nich vás čeká opravdu velké překvapení!

Tentokrát jsme připravili také pro nastávající maminky velmi zajímavá témata, která stojí za přečtení. Nechceme vás strašit, ale opravdu byste měli vědět, že některé potraviny jsou v těhotenství opravdu škodlivé, někdy až nebezpečné. Prozradíme Vám, které to jsou. Pokud se obáváte preeklampsie, pak si přečtěte článek na straně 22, kde se dozvíte, jaké má příznaky a komu hrozí.

Můžete si také přečíst rozhovor s Michaelou Badinkovou, v němž se dozvíte, jaké bylo její těhotenství a jak se jí líbí úloha maminky.

Jak se vám líbí na titulní straně fotografie jednoho z vítězů loňské fotosoutěže? Můžete si prohlédnout také fotoalbum dalšího vítěze na konci časopisu. Nezapomeňte, že letos můžete ve fotografické soutěži vyhrát vy a v příštím roce se těšit na svou ratolest na titulní straně. Přečtěte si pravidla na straně 76 a můžete se pustit do soutěžení. Stejně tak pokračuje i soutěž o Nejsympatičtější těhulku a od ledna pro vás máme další fotografickou novinku – Novorozeňátka na straně 112. Těšíme se na vaše dopisy i fotky a přejeme vám pěkné čtení.

23. 2. 2012


Zpět na přehled článků


Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>