Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

S Miminkem si listopad užijete!


S Miminkem si listopad užijete!

Podnebí v našem zeměpisném pásu je v listopadu jako stvořené pro rozjímání a vzpomínky. Definitivně jsme se rozloučili se sluníčkem, brzy se stmívá, ráno zase vstáváme do lezavé mlhy a deštník se stává naším každodenním společníkem. Máme ideální příležitost zavzpomínat si na to příjemné i méně šťastné, co nás dosud v životě potkalo a neměli bychom zapomínat ani na ty, kteří už mezi námi nejsou.

Nic se ale nemá přehánět, a tak bychom se měli do melancholie nořit jen do té míry, která nám pomůže srovnat si myšlenky a trochu si odpočinout od děsivého úprku, který od nás dnešní doba žádá. Jakmile nás ale začnou ochromovat splíny, přestává nás všechno bavit a nejraději bychom celou zimu prospali zabalení do deky někde u kamen, je čas vrátit se zpět nejen k práci, ale také k zábavě. A té si můžeme nejvíc užít se svými dětmi.

Většina maminek, které nám píší nebo se svěřují se svými příběhy i vám na stránkách časopisu, obvykle dochází ke stejnému závěru: ať se cítí sebehůř, jakmile se podívají do rozesmáté tváře svého dítka, opouštějí je chmury a vrací se jim chuť do života.

Doufáme, že i z listopadového vydání časopisu Miminko poznáte, že jsme při jeho přípravě mysleli především na to, abyste byli se svými ratolestmi v tomto nevlídném podzimním měsíci co nejspokojenější. Máme dobré rady a informace pro těhulky i novopečené maminky, připravili jsme články ke zdravotnickým tématům, o něž jste si v dopisech psali, a věříme, že vaše tváře nezůstanou zakaboněné ani nad tou skvělou podzimní sklizní, která se nám urodila na stránkách naší hlasovací fotosoutěže.

Že padá listí ze stromů – proč by nám to vadilo? To je přece důvod k radosti! Sesbírejme je a můžeme si s ním hrát do omrzení. Z listí se dají vyrábět krásná výtvarná díla, z velkých a pevných listů si vyrobíte improvizovaného draka, s nímž se děti mohou prohánět po parku. Naučte se spolu s nimi říkanky a básničky o podzimu a můžete se těšit, že už brzy nás čekají nejkrásnější svátky v roce – Vánoce. Ale to bychom moc předbíhali. Tak si zatím krásně užívejte listopad!


redakce

23. 10. 2013


Zpět na přehled článků


Obezitou trpí každý pátý Čech. Velký význam mají…

Nadváha a obezita mohou mít negativní dopady na naše zdraví, komplikují některá onemocnění. Podle dat Eurostatu má 60 procent Čechů vyšší než normální tělesnou hmotnost. A obezita se týká i dětí. ==**Co říkají data** Sečteme-li Čechy s nadváhou (BMI větší než 25), preobezitou (BMI 25 až 30) a obezitou (BMI větší než 30), vyjde nám,… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a…

Prvním krokem k jarnímu osvěžení pleti by mělo být důkladné čištění. Je třeba zvolit vhodné přípravky, které sice účinně fungují, ale zároveň pleť nepodráždí. Měla by následovat dostatečná hydratace a pak také dobře vybraná kosmetika, která pomůže ochránit pokožku před slunečními paprsky. ==**Důkladné odlíčení nezabere víc než deset… Celý článek >>

Jarní krása: speciál o péči o pleť a vlasy,…

Začátek teplého ročního období má každoročně své průvodní jevy: přemýšlíme, jak změnit svůj vzhled, co udělat s vlasy, jak vylepšit postavu do plavek, které barvy rtěnek a laků na nehty ponechat v koupelně a kterým dát sbohem. Jako každý rok máme tudíž v dubnu a v květnu připravený speciál Jarní krása. ==**Pleť a vlasy chtějí péči** … Celý článek >>