Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Na Nový rok o slepičí krok…


Na Nový rok o slepičí krok…

… na Tři krále o hodinu dále. Praví jedna známá lidová pranostika, jejíž platnost přetrvává věky, protože dokumentuje astronomický vývoj – dny se nezadržitelně prodlužují, protože naše planeta si navzdory všemu, co se na ní děje, nenechá do své pouti kolem Slunce nikým mluvit.

Časopis Miminko svou pevně zakotvenou polohu ve sluneční soustavě nemá, ale přesto je tu s vámi už dvanáctý rok. Nemohu odolat a v souvislosti se začátkem nového roku mu alespoň touto cestou mu chci popřát, aby se dožil ve zdraví nejen puberty, ale také dospělosti. Pokud mu vydrží přízeň vás, čtenářů, věřím, že se to podaří.

Do nového roku jsme si pro vás připravili řadu novinek a vylepšení a doufáme, že se vám budou líbit. Především jsme rozšířili rubriky věnované starším dětem a věnujeme se také více partnerským a rodinným vztahům. Spolupracujeme s ještě větším počtem lékařů a dalších odborníků, abychom vám přinesli informace od těch nejpovolanějších.

Určitě jste zaregistrovali, že již brzy vyhlásíme závěrečné, finální kolo fotografické soutěže. Před uzávěrkou časopisu ještě neznáme posledního vítěze z prosincového kola, ale jakmile budeme vědět, kdo získal nejvíc vašich hlasů, spustíme závěrečné kolo. Absolutní vítěz se může těšit nejen na odměnu, ale také na velkou, celostránkovou fotku v časopisu. Hlasovat se bude jako vždy na facebooku, stačí být přihlášený k odběru zpráv z profilu www.facebook.com/MiminkoCasopis a budete mít zprávy z první ruky.

Protože fotografická soutěž tímto finálovým kolem skončí, můžete se už nyní těšit na novou celoroční zábavu, jejíž pravidla vyhlásíme už v čísle 2. Pokud máte nějaké návrhy a náměty, pak se budeme všichni těšit, že nám o nich něco napíšete. Stejně tak se rádi podíváme na vaše nové fotky z Vánoc a závěru roku a přečteme si vaše dopisy. Ty nejzajímavější zase uveřejníme a odměníme.

Přeji vám všem krásný nový rok 2014 a vstup do něj nejen delší o slepičí krok, ale také bohatší o co nejkrásnější zážitky.


Romana Černá

24. 1. 2014


Zpět na přehled článků


Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>