Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

V červnu má Miminko spoustu rad na léto


V červnu má Miminko spoustu rad na léto

Květen nám sice naservíroval pár studených a deštivých dnů, jinak se ale zdá, že nás čeká krásný, teplý červen. Pro maminky, které jsou již v posledních týdnech těhotenství, to sice znamená, že je asi potrápí bolavé či oteklé nohy a zvýšená únava, rodiče s dětmi už se ale těší, že je čekají dlouhé dny plné slunce. Právě to sluníčko vám ale možná přidá pár vrásek na čele.

Jak ochránit nezbedné batole před nebezpečným zářením, když neposedí chvíli na jednom místě? Je opravdu bláhové myslet si, že je udržíte ve stínu. Jediným řešením jsou ochranné prostředky – krémy s faktorem proti UVA a UVB záření, kloboučky, čepičky, vzdušná trička a kalhoty. S miminky to bude snazší – zakryjete jim nožičky látkovou plenkou nebo tenkou pokrývkou, hlavičku zastíníte stříškou. Jen dejte pozor – v uzavřeném kočárku teplota stoupá, proto dbejte na volný přístup vzduchu.

Dny s modrým nebem nad hlavou a spoustou slunce jistě potěší ty z vás, kteří jste se rozhodli říci si v červnu své „ano“. Právě pro vás jsme připravili náš malý svatební speciál. Ze statistik sice vyplývá, že řada párů dnes žije nesezdaných a dětí se rodí mimo manželství tolik, jako nikdy předtím, to ale neznamená, že ti, kteří se rozhodli vyměnit si manželský slib, mají přijít nějak zkrátka. Ať už toužíte po velkém obřadu a šatech s vlečkou, nebo vám stačí prostá slavnost uprostřed přírody, možná se vám budou hodit naše rady na poslední chvíli.

Rádi bychom také ze srdce poděkovali všem, kteří nám poslali odpovědi na anketní otázky. Už je čile zpracováváme a věříme, že se nám podaří přinést první novinky již v prvním čísle po prázdninách. Mnozí z vás si přejí více rozhovorů s lékaři a dalšími odborníky z oblasti těhotenství a péče o dítě. Toto přání vám velmi rádi splníme a brzy rozšíříme tyto rubriky specialistů o další témata.

Moc nás těší, že nám píšete, a vůbec nezáleží na tom, zda jste rodiče miminek či nikoliv. Například v květnu nám přišel moc krásný dopis od jedné novopečené babičky – neodolali jsme a musíme se o něj s vámi podělit. Už teď se těšíme na další zprávy od maminek, tatínků, babiček, dědečků, tetiček či strýčků, prostě od kohokoliv, kdo rád čte Miminko. A nezapomeňte, že stále běží celoroční fotografická soutěž a pošlete i své nejkrásnější fotky!


redakce

27. 5. 2014


Zpět na přehled článků


Obezitou trpí každý pátý Čech. Velký význam mají…

Nadváha a obezita mohou mít negativní dopady na naše zdraví, komplikují některá onemocnění. Podle dat Eurostatu má 60 procent Čechů vyšší než normální tělesnou hmotnost. A obezita se týká i dětí. ==**Co říkají data** Sečteme-li Čechy s nadváhou (BMI větší než 25), preobezitou (BMI 25 až 30) a obezitou (BMI větší než 30), vyjde nám,… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a…

Prvním krokem k jarnímu osvěžení pleti by mělo být důkladné čištění. Je třeba zvolit vhodné přípravky, které sice účinně fungují, ale zároveň pleť nepodráždí. Měla by následovat dostatečná hydratace a pak také dobře vybraná kosmetika, která pomůže ochránit pokožku před slunečními paprsky. ==**Důkladné odlíčení nezabere víc než deset… Celý článek >>

Jarní krása: speciál o péči o pleť a vlasy,…

Začátek teplého ročního období má každoročně své průvodní jevy: přemýšlíme, jak změnit svůj vzhled, co udělat s vlasy, jak vylepšit postavu do plavek, které barvy rtěnek a laků na nehty ponechat v koupelně a kterým dát sbohem. Jako každý rok máme tudíž v dubnu a v květnu připravený speciál Jarní krása. ==**Pleť a vlasy chtějí péči** … Celý článek >>