Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Ahoj na prázdniny!


Ahoj na prázdniny!

I když se letos zdálo, že je to nesplnitelný sen, dočkali jsme se poloviny června a již za pár dnů pošleme do tiskárny červencové vydání časopisu Miminko. Ti z vás, kteří už nás čtou víc než rok, vědí moc dobře, že na léto vychází dvojčíslo červenec-srpen a znovu se spolu potkáme až u čísla 9. Letos budeme prázdniny věnovat mimo jiné i zdokonalování časopisu, aby se vám co nejvíc líbil.

Některé změny postřehnete už nyní. Mnozí z vás si v anketě přáli opětovné zařazení reportáže z porodnice, začínáme tedy již v tomto vydání. Pozveme vás na pražskou Bulovku. A řada maminek si přála také poradnu na téma, jaké jsou možnosti a nároky rodičů během péče o dítě. Popis dávek a příspěvků najdete již v letním Miminku.

Naše maminky nás v tomto čísle překvapí tak napůl. Jedno miminko už je na světě, druhé se teprve klube. Chcete vědět, které? Tak se honem podívejte na stranu 10. Mamince, která v tuto chvíli možná odpočítává hodiny do narození svého potomka, držíme všichni palce a těšíme se na nové miminko již v příštím čísle.

Na letní měsíce se většina z nás těší a máme pro to řadu dobrých důvodů. Čeká nás pár týdnů dovolené, slunečné dny, koupání, relaxace a setkávání s rodinou či přáteli. Každá mince má ale svůj rub a líc, a tak nás kromě pozitivních zážitků čekají i rizika – v létě dochází k mnoha dětským úrazům, vztah se díky nenadále velkému množství společně stráveného času může octnout i v krizi a maminka na mateřské snadno podlehne pocitu nespravedlnosti, že ona vlastně žádnou dovolenou nemá. Je to fakt, vždyť od každodenní péče o děti ji většinou nikdo neosvobodí ani na chvilku. Na to všechno jsme se snažili najít radu v červencovo-srpnovém vydání časopisu Miminko. Snad se vám bude líbit a strávíte s ním pohodové léto.

Těšíme se na setkání s vámi zase znovu na konci srpna. Pošlete nám své fotky z prázdnin, napište nám, kde jste všude byli. Přejeme vám krásné léto a pěkné čtení.


redakce časopisu Miminko

26. 6. 2014


Zpět na přehled článků


Obezitou trpí každý pátý Čech. Velký význam mají…

Nadváha a obezita mohou mít negativní dopady na naše zdraví, komplikují některá onemocnění. Podle dat Eurostatu má 60 procent Čechů vyšší než normální tělesnou hmotnost. A obezita se týká i dětí. ==**Co říkají data** Sečteme-li Čechy s nadváhou (BMI větší než 25), preobezitou (BMI 25 až 30) a obezitou (BMI větší než 30), vyjde nám,… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a…

Prvním krokem k jarnímu osvěžení pleti by mělo být důkladné čištění. Je třeba zvolit vhodné přípravky, které sice účinně fungují, ale zároveň pleť nepodráždí. Měla by následovat dostatečná hydratace a pak také dobře vybraná kosmetika, která pomůže ochránit pokožku před slunečními paprsky. ==**Důkladné odlíčení nezabere víc než deset… Celý článek >>

Jarní krása: speciál o péči o pleť a vlasy,…

Začátek teplého ročního období má každoročně své průvodní jevy: přemýšlíme, jak změnit svůj vzhled, co udělat s vlasy, jak vylepšit postavu do plavek, které barvy rtěnek a laků na nehty ponechat v koupelně a kterým dát sbohem. Jako každý rok máme tudíž v dubnu a v květnu připravený speciál Jarní krása. ==**Pleť a vlasy chtějí péči** … Celý článek >>