Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

V naději


V naději

Za dob našich babiček (nebo spíš prababiček) se pro těhotenství používaly různé výrazy, které vyjadřovaly vesměs pozitivní vztah společnosti k nastávajícím matkám. Požehnaný stav, být v očekávání, velmi romanticky zněl výraz „být v naději“. Jak se zdá, v tomto stavu se právě v listopadu nachází nejvíc žen. Podle statistik se totiž v teplých měsících roku, především pak v červnu a červenci, u nás narodí nejvíc dětí. To znamená, že listopad je měsícem, kdy se také nejvíc budoucích maminek dozví, že jejich touha po miminku se právě začíná naplňovat.

To bylo také důvodem, proč jsme si pro velký těhotenský speciál vybrali právě listopadové vydání. Tento měsíc tedy najdete v Miminku kromě pravidelných rubrik také celou sérii článků, v nichž se budeme věnovat průběhu těhotenství od pozitivního těhotenského testu až po zdárný porod.

Na konci této cesty čeká ta nejkrásnější odměna – sladké děťátko, které je pro každou maminku to nejhezčí a nejmilejší. Úplně nejlepší na tom všem ale je, že vlastně teprve nyní to všechno doopravdy začíná. Pro většinu žen je to okamžik, kdy se jim změní celý život. A u tatínků je to hodně podobné, zvlášť dnes, kdy jsou muži zapojeni do celého dění kolem porodu a péče o dítě mnohem víc než dřív.

Listopad ale není jen obdobím šťastného očekávání. Stačí se podívat z okna, aby nám bylo jasné, že venku nás čeká zima, sychravo, mlha a nezřídka i déšť. Výborná konstelace pro rýmu, kašel, v případě komplikací také pro horečku, zánět průdušek nebo středního ucha. Se všemi těmito problémy vám v listopadovém vydání časopisu Miminko poradíme.

Protože součástí budování imunitního systému je i vhodná strava, máme pro vás hned několik článků na toto téma a navíc spoustu zajímavých receptů na polévky, které v sychravém počasí nejen zahřejí, ale dodají také vitamíny a další důležité složky výživy. Věříme, že vám listopadové Miminko přijde vhod, a jsme v naději (i když trochu jiné, než naše nejnovější čtenářky :-)), že se vám bude líbit. Ještě větší radost nám uděláte, když nám napíšete, co se vám líbilo, co ne a co vám vyloženě chybělo. Budeme se tím řídit v přípravě dalších čísel.


redakce

20. 10. 2015


Zpět na přehled článků


Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>

Jarní krása: Hloubková péče o pleť

Čištění pleti patří k pravidelné každodenní rutině. Jednou za čas je ale potřeba pokožku vyčistit důkladněji - zbavit ji odumřelých částeček kůže, zlepšit její prokrvení a tím ji projasnit a oživit. ==**Peeling důkladně, ale jemně** Odstranění šupinek na kůži se provádí pomocí peelingu, kdy se pokožka masíruje přípravkem s obsahem… Celý článek >>

Jak probíhá vývoj chůze?

Od prvních pokusů o lezení po čtyřech je cesta ke zdravému chození a běhání poměrně složitá. Batole musí nacvičit vzpřímení do stoje, zkoordinovat pohyb obou nohou, udržet rovnováhu... Zvládnout jistou chůzi není pro dítě jednoduché, zpravidla se mu to ale dříve či později podaří i bez speciálního nácviku. Pár samostatných krůčků dítě… Celý článek >>