Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Velikonoce jsou letos brzy


Velikonoce jsou letos brzy

Na velikonočních svátcích je zajímavé, že jsou každý rok jindy. Takže jeden rok máme pomlázku na sněhu, jindy se svlékáme do plavek. Letos připadá Pondělí velikonoční na 28. března, takže to vypadá, že se ještě moc neohřejeme. Ale protože počasí s námi hraje zajímavou hru na „škatule, škatule, hejbejte se“, nedá se odhadovat vůbec nic.

Proto jsme pro vás připravili do letošního velikonočního čísla dobré rady, které se hodí do tepla i do zimy. Připravte se, že vaše ratolesti budou potřebovat na jaro a na léto nové botičky, takže si můžete přečíst, jak je dobře vybrat. Ale měnící se venkovní teplota může přinést nejen radost ze slunečních paprsků, ale také pořádnou rýmu nebo kašel. Na obojí máme připravené rady. A kdyby ta rýma byla způsobena alergií na první jarní pyl, jsme rovněž připraveni.

Všimli jste si, že fotosoutěž pro rok 2016 už je v plném proudu? První fotky, které jste nám poslali, jsou perfektní, a tak se můžete podívat na jejich březnový výběr. Hlasování o prvním finalistovi začne už 1. března. Jestli se chcete zapojit, neváhejte. A jestli jste sledovali loňský ročník, víte, že vítězem se stal Kubík Baran. To je ten klučina na titulní straně březnového vydání časopisu Miminko.

S velikonočním speciálem si připravíte pomlázku pro koledníky, upečete a uvaříte si nějaké dobroty. Miminko ale přináší také informace o tom, jak se dá relaxovat při porodu, jaké chyby dělají nejčastěji novopečené maminky, zda je vhodné hubnout po porodu nebo co si počít, když kojenec nechce papat první příkrmy.

Máme pro vás také obvyklou reportáž z porodnice. Minulý měsíc jsme ale dostali zajímavou připomínku od jedné čtenářky, že by vlastně o porodnicích měly psát také maminky, které s ní mají osobní zkušenost. A tak pokud máte chuť, napište nám své zážitky z českých porodnic. Budeme se podle nich orientovat při dalším výběru. Přejeme vám i o Velikonocích pěkné čtení!


redakce

17. 2. 2016


Zpět na přehled článků


Obezitou trpí každý pátý Čech. Velký význam mají…

Nadváha a obezita mohou mít negativní dopady na naše zdraví, komplikují některá onemocnění. Podle dat Eurostatu má 60 procent Čechů vyšší než normální tělesnou hmotnost. A obezita se týká i dětí. ==**Co říkají data** Sečteme-li Čechy s nadváhou (BMI větší než 25), preobezitou (BMI 25 až 30) a obezitou (BMI větší než 30), vyjde nám,… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a…

Prvním krokem k jarnímu osvěžení pleti by mělo být důkladné čištění. Je třeba zvolit vhodné přípravky, které sice účinně fungují, ale zároveň pleť nepodráždí. Měla by následovat dostatečná hydratace a pak také dobře vybraná kosmetika, která pomůže ochránit pokožku před slunečními paprsky. ==**Důkladné odlíčení nezabere víc než deset… Celý článek >>

Jarní krása: speciál o péči o pleť a vlasy,…

Začátek teplého ročního období má každoročně své průvodní jevy: přemýšlíme, jak změnit svůj vzhled, co udělat s vlasy, jak vylepšit postavu do plavek, které barvy rtěnek a laků na nehty ponechat v koupelně a kterým dát sbohem. Jako každý rok máme tudíž v dubnu a v květnu připravený speciál Jarní krása. ==**Pleť a vlasy chtějí péči** … Celý článek >>