Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Desítky hudebních skupin, cirkusů a divadel míří do Rodinné zóny festivalu Mezi ploty


Desítky hudebních skupin, cirkusů a divadel míří do Rodinné zóny festivalu Mezi ploty

Pokud nevíte, kam zajít s potomky o posledním květnovém víkendu, jedna atraktivní možnost se přímo nabízí. Populární festival Mezi ploty na půdě Psychiatrické nemocnice Bohnice totiž rozhodně nepatří k akcím, na kterých je pro malé návštěvníky vyčleněn skromný dětský koutek. Naopak: programová zóna určená dětem, rodičům a zamilovaným obsadí vůbec největší část festivalového areálu.

Muzika pro malé i velké

Do své Rodinné zóny pozval festival hudebníky, kteří baví děti i rodiče. K hlavním tahákům bude patřit kapela Sto zvířat, jejíž songy překračují hranice mezi žánry i mezi generacemi posluchačů. Přijede Circus Problem s chytlavými balkánskými melodiemi, DJ Mardoša z Tata bojs, muzikálová hvězda Ondřej Ruml, Pavel Callta, který se díky svému hitu „Terapeut“ bude v Bohnicích cítit jako doma, nebo skupina Pískomil se vrací, zaměřená přímo na děti.

Divadlo, cirkus, loutky…

Na dětské divadelní scéně budou účinkovat elitní soubory, například Husa na provázku se „psím“ představením na motivy Karla Čapka. Buchty a loutky předvedou norskou pohádku o princi zakletém do medvěda a menší děti určitě nadchne, když uvidí postavy Jů a Hele v nadživotní velikosti. V životní velikosti dorazí Jiří Dědeček s kytarou, který přečte a zazpívá texty ze svých dětských knížek. A divadlo Minor vytvoří z docela obyčejného vozidla kouzelný zpívající autobus.

Vznikne taky interaktivní prostor pro nový cirkus, tanec, akrobacii a žonglování, kde nás Teatr Novogo Fronta zavede do nekonečného světa dětské fantazie. Loutkovou miniaturu s doprovodem živé hudby tu předvede Divadla Continuo a akrobatickou show na chůdách uvidíme v podání Long Vehicle Circus. Děti se ovšem nebudou jenom dívat, ale samy se zapojí do hry: projdou se na chůdičkách, pod vedením mistrů Evropy Yoyo Boys zjistí, jak na jojo, vyzkouší si žonglování a tanec… A chybět nebude ani kouzlení nebo křehký svět bublin.

Setkání s psychology

Na festivalu Mezi ploty se umění mísí se zájmem o to, co nás v životě tíží. V Rodinné zóně proto přivítáme odborníky z respektovaných institucí, například vedoucího Poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy PhDr. Petra Šmolku. Diskutovat se bude o výchově dětí, vztazích v rodině, hledání partnera nebo řešení problémů po rozvodu.

A co zbytek festivalu?

Rodinná zóna je přitom jen jedna část celé mozaiky. Na festivalu najdeme taky scénu „Central Park“ se jmény jako Divokej Bill, Vladimír Mišík, Michal Hrůza či Jaroslav Uhlíř, Alternativní zónu, kde vystoupí například Lenka Dusilová, Kapitán Demo, Květy a Never Sol, i dynamickou Street Art Zone s legendárními PSH nebo rapery Orionem a Refew. V sále Divadla za plotem bude k vidění Divadlo Bolka Polívky, Divadlo v Řeznické, Jan Potměšil, Anna Polívková nebo Komediograf Tomáše Matonohy. A do festivalu se zapojí i spousta spolků a institucí. Celý festivalový program najdete na www.meziploty.cz.


redakce

27. 4. 2016


Zpět na přehled článků


Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>