Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Je tu jaro?


Je tu jaro?

Březen, za kamna vlezem, říká stará česká pranostika, která naznačuje, že ač se jedná o první jarní měsíc, žádné velké teplo ještě nebude. Po letošní tuhé zimě bychom si už asi hodně přáli, aby nám sluníčko nejen svítilo, ale také hřálo. Situace za oknem ale bývá klamná, a tak by zejména maminky batolat, která už si hrají venku a nejsou při procházce schovaná v teplém kočárku, měly pohlédnout také na stupnici teploměru a podle toho oblékat mrňousa i sebe. Nachlazení sice hrozí těm malým víc, protože se pohybují u země, ale pořádná rýma nebo kašel, neřkuli zánět močových cest hrozí i nám, dospělým.

Nemocem dýchacích cest se věnujeme v tomto čísle podrobněji, ale raději se vhodně oblečte, ať to nemusíte číst :-). Mnohem veselejší témata na vás čekají v březnovém speciálu, který je věnován velikonočním svátkům. Koledy, malovaná vajíčka, velikonoční pečení a další radovánky včetně volných dnů, to vše je mimořádně příjemné, tak si to s dětmi užijte co nejradostněji. Když nám potom pošlete fotky, jaké byly vaše Velikonoce, rádi je v časopisu uveřejníme.

První jarní Miminko nezapomíná ani na těhulky. A protože těhotenství se točí pořád kolem stejných témat, rozhodli jsme se tentokrát zabrousit k méně známým problémům. Díky tomu si můžete přečíst nejen o odborných gynekologických termínech, ale také se dozvíte, co je to diastáza, kdy hrozí mimoděložní těhotenství, proč je komplikovaný porod koncem pánevním, jak přispět k hojení porodních poranění a jaká jsou rizika, když chcete být maminkou až po čtyřicítce.

Rodiče starších kojenců a batolat si občas přejí, aby bylo v časopisu víc témat pro ně. Aby to bylo spravedlivé – právě tato sekce je nejrozsáhlejší a zabírá nejvíc stránek, ale snažili jsme se vybrat pro březen víc článků, které se týkají hlavně batolat a předškoláků. Co dělat, když dítě nevezmou do školky, jak se předem připravit, aby tam dítě neplakalo, jak se zbavit cucání palečku a řada dalších informací čeká právě na vás.

Na něco jsme zapomněli? Na nic nečekejte a napište nám! Žádaná témata zařadíme do některého z příštích čísel. Těším se na vaše dopisy a fotky!

Příjemné a veselé jarní čtení


redakce

20. 2. 2017


Zpět na přehled článků


Obezitou trpí každý pátý Čech. Velký význam mají…

Nadváha a obezita mohou mít negativní dopady na naše zdraví, komplikují některá onemocnění. Podle dat Eurostatu má 60 procent Čechů vyšší než normální tělesnou hmotnost. A obezita se týká i dětí. ==**Co říkají data** Sečteme-li Čechy s nadváhou (BMI větší než 25), preobezitou (BMI 25 až 30) a obezitou (BMI větší než 30), vyjde nám,… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a…

Prvním krokem k jarnímu osvěžení pleti by mělo být důkladné čištění. Je třeba zvolit vhodné přípravky, které sice účinně fungují, ale zároveň pleť nepodráždí. Měla by následovat dostatečná hydratace a pak také dobře vybraná kosmetika, která pomůže ochránit pokožku před slunečními paprsky. ==**Důkladné odlíčení nezabere víc než deset… Celý článek >>

Jarní krása: speciál o péči o pleť a vlasy,…

Začátek teplého ročního období má každoročně své průvodní jevy: přemýšlíme, jak změnit svůj vzhled, co udělat s vlasy, jak vylepšit postavu do plavek, které barvy rtěnek a laků na nehty ponechat v koupelně a kterým dát sbohem. Jako každý rok máme tudíž v dubnu a v květnu připravený speciál Jarní krása. ==**Pleť a vlasy chtějí péči** … Celý článek >>