Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Jak rozvíjet řeč u dětí s ohledem na jejich věk


Jak rozvíjet řeč u dětí s ohledem na jejich věk

Rozvoj řeči je pro děti do čtyř let velmi důležitý. Pozorně vnímají všechny zvuky, které je obklopují. Zaštěkal na ulici pes? Projíždí kolem vás houkající auto? Nebo si spolu doma zpíváte? Je důležité, aby měli vaši nejmenší různorodých podnětů co nejvíce. Rozvoj jazyka můžete podpořit také vyprávěním příběhů, při kterých trénujete nově naučená slovíčka.

S kostkami LEGO® můžete s dětmi procvičovat jemnou motoriku, rozvíjet kreativitu, ale také trénovat právě řeč. Podívejte se na naše tipy pro děti od 18 měsíců do 4 let.

Pro malé ručky dětí od 1,5 roku jsou speciálně navržené kostky LEGO® DUPLO®. Čtyřleté děti si pak zamilují sady LEGO® Juniors, které je uvedou do fantastického světa malých kostiček.

Děti okolo 1,5 roku vnímají a opakují zvuky i jednoduchá slova. Jejich slovní zásoba obsahuje přibližně 15 slov. Zvuky můžete trénovat například s novou stavebnicí LEGO® DUPLO® Traktor. Předveďte jim, jak zní startující traktor nebo společně postavte svoje vlastní vozidlo. Jaké legrační zvuky bude vydávat? Váš malý stavitel si takovou hru zamiluje.

Mezi druhým a třetím rokem děti svou slovní zásobu dále rozvíjejí. Mezi stavebnicemi LEGO DUPLO najdete i sety se zvířátky. Navštivte spolu jejich zábavný svět. Jaké zvuky vydává slon? A jak se jmenuje mládě od lva? Při hře si spolu můžete říkat i názvy ostatních věcí nebo barev a procvičit počítání.

Čtyřletým dětem pracuje fantazie na plné obrátky! Rády vyprávějí a vymýšlejí vlastní příběhy. V tomto věku mají již rozvinutou jemnou motoriku a rády si hrají samostatně. Nastává ten správný čas vstoupit do světa stavebnic LEGO® Juniors. Tyto sady obsahují klasické kostičky LEGO a také jednoduché návody. Děti se tak rychle posunou ke skutečné hře a vyprávění vlastních příběhů. S novou sadou Mia a kufřík na farmu mohou navštívit Miu na venkově a pomoci jí při tréninku a ošetřování roztomilého hříbátka!

Podívejte se na další stavebnice na www.LEGO.cz/DUPLO


prezentace značky LEGO

18. 10. 2017


Zpět na přehled článků


Jarní krása: Hloubková péče o pleť

Čištění pleti patří k pravidelné každodenní rutině. Jednou za čas je ale potřeba pokožku vyčistit důkladněji - zbavit ji odumřelých částeček kůže, zlepšit její prokrvení a tím ji projasnit a oživit. ==**Peeling důkladně, ale jemně** Odstranění šupinek na kůži se provádí pomocí peelingu, kdy se pokožka masíruje přípravkem s obsahem… Celý článek >>

Jak probíhá vývoj chůze?

Od prvních pokusů o lezení po čtyřech je cesta ke zdravému chození a běhání poměrně složitá. Batole musí nacvičit vzpřímení do stoje, zkoordinovat pohyb obou nohou, udržet rovnováhu... Zvládnout jistou chůzi není pro dítě jednoduché, zpravidla se mu to ale dříve či později podaří i bez speciálního nácviku. Pár samostatných krůčků dítě… Celý článek >>

Jarní krása: Pravidelná každodenní péče o pleť

Dokonalost pleti je pro nás důležitá z mnoha důvodů. Kromě toho, že se sami cítíme lépe, nám dobře vypadající pleť dodává sebevědomí, vyvolává dojem zdraví a energie. Než se pustíme do výběru krémů a masek, hodí se zopakovat si pravidla, která jsou pro pěknou pleť důležitá. ==**Pravidelné večerní čištění je základem** Nezáleží na tom… Celý článek >>