Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Čas uzdravovat vztahy


Čas uzdravovat vztahy

Každý vztah a manželství dříve či později potká období krize a je pouze na partnerech, jak ho ustojí. Dnes je krize většinou vnímána jako bod, kdy nezbývá nic jiného, než vztah ukončit. Ve skutečnosti je ale zkouškou obou partnerů, nikoliv rozchod.

Zkouška, kterou můžete projít vítězně

Je to fáze, během níž je potřeba vzájemně komunikovat a vztah tak posunout dál. Partnerská krize nemusí znamenat konec vztahu, ale začátek jeho zlepšení. Dříve, když se našim prarodičům něco rozbilo, dali to opravit. Když se něco rozbije nám, vyhodíme to a koupíme nové. Stejně tak jsme se začali chovat ve vztazích. Nedostatky a slabé stránky, odlišná a přílišná očekávání, komunikace omezená na chod domácnosti… Začínáme žít vedle sebe, ale vlastně každý sám.

Rozvod není jediné řešení

Až polovina manželství v České republice se rozvádí a téměř 60 % z nich má nezletilé děti. Projekt Servis vztahů proto nabízí pomoc rodičům při situacích, které se mnohdy mohou zdát neřešitelné. K dispozici jsou odborníci s mezioborovým rozhledem, osobní Průvodce (Case manažer), díky kterým a také díky osobnímu a individuálnímu přístupu může Servis vztahů nabídnout řešení přímo na míru.

„Partnerské vztahy jsou jako zahrada, pokud nic nezasadíme, nic nesklidíme. Pokud chceme sklízet plody našeho vztahu, je nutné do něj vložit čas, energii, lásku a péči," říká mgr. Lukáš Langer, psycholog a jeden z odborníků v projektu Servis vztahů.

I děti vnímají vztah mezi dospělými

Děti jsou vnímavé. Mnohdy poznají dříve než my, že se něco děje. Trápí se, dělají si starosti, mají tendenci přebírat naši zodpovědnost. Nenechávejme to na nich. „Na krizi či ne zrovna pohádkové období nejste sami. Naše obecně prospěšná společnost Women for Women rozšířila své portfolio o unikátní projekt Servis vztahů. Nabízíme tak komplexní pomoc odborníků při udržování zdravých vztahů a podporu nejen při řešení partnerské krize,“ objasňuje Jana Skopová za společnost Women for Women.

Více se dozvíte na www.servisvztahu.cz.


autor

28. 11. 2019


Zpět na přehled článků


Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>