Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Šťastnou cestu na prázdniny!


Šťastnou cestu na prázdniny!

Jako každý rok se před prázdninami na celé léto loučíme s vámi, čtenářkami a čtenáři časopisu Miminko. Letos pokračujeme v tradici, kdy pro červenec a srpen vychází dvojčíslo, tentokrát je to ale s velkým překvapením, které jsme si schovávali na poslední chvíli.

Výrazně větší formát nám umožnil připravit pro vás na léto mnohem více čtení. Snad vám nejen poradí v otázkách, které vás zajímají, ale také vás pobaví a zaujme. Líbilo by se vám takto velké Miminko víc? Nebo radši zůstanete u praktického formátu, který jste si vždycky tak pochvalovali? Budeme moc rádi, když nám o tom napíšete. Slibujeme, že se při dalších vydáních budeme vašimi přáními inspirovat.

Jistě vám po prvním prolistování neuniklo, že jsme pro vás připravili speciál o rodinných vozech. O automobilech a jejich výrobě se dnes často mluví v různých souvislostech – elektromobilita, snižování emisí a zvyšování cen, to vše poletuje v mediálním prostoru a týká se vlastně každého z nás, vždyť bez rodinného vozu se už málokdo obejde. Chtěli jsme přispět také svojí trochou do mlýna a podívat se na rodinné cestování z jiných úhlů než je výkon motoru nebo zrychlení z nuly na stovku. Kam se vejde kočárek nebo které auto bude za vás hlídat provoz na silnici? Jak a kam složit všechna zavazadla?

Další věc je, co do nich dát, a tam už nastupuje naše obvyklá „miminkovská“ redakce, která se zaměřila na potřeby nejmenších v průběhu léta. Na co si dát pozor u prvních příkrmů, jak jsou na tom děti s prázdninovými kamarády a proč se budoucí maminky zase tolik nezajímají o péči o své tělo? Na to vám odpovědí odborníci na slovo vzatí, které jsme si tentokrát k přípravě časopisu přizvali.

O čem jsme si povídali s maminkami? Tak to je také velké téma, které vás možná zaujme – dětské strachy. Něco vám to připomíná? Přečtěte si, jak si s nimi poradily maminky z různých koutů republiky. A zajímají vás jejich názory i na jiné problémy? Neváhejte a napište nám o tom! Zeptáme se za vás. To samé platí i pro všechny další otázky z oblasti těhotenství a péče o dítě – vynasnažíme se splnit v tomto ohledu všechna vaše přání.

A teď už vzhůru do léta vstříc prázdninovým dnům. Přejeme vám pohodové čtení a těšíme se na vaše dopisy, fotky a e-maily.


redakce

25. 6. 2021


Zpět na přehled článků


Jak probíhá vývoj chůze?

Od prvních pokusů o lezení po čtyřech je cesta ke zdravému chození a běhání poměrně složitá. Batole musí nacvičit vzpřímení do stoje, zkoordinovat pohyb obou nohou, udržet rovnováhu... Zvládnout jistou chůzi není pro dítě jednoduché, zpravidla se mu to ale dříve či později podaří i bez speciálního nácviku. Pár samostatných krůčků dítě… Celý článek >>

Obezitou trpí každý pátý Čech. Velký význam mají…

Nadváha a obezita mohou mít negativní dopady na naše zdraví, komplikují některá onemocnění. Podle dat Eurostatu má 60 procent Čechů vyšší než normální tělesnou hmotnost. A obezita se týká i dětí. ==**Co říkají data** Sečteme-li Čechy s nadváhou (BMI větší než 25), preobezitou (BMI 25 až 30) a obezitou (BMI větší než 30), vyjde nám,… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a…

Prvním krokem k jarnímu osvěžení pleti by mělo být důkladné čištění. Je třeba zvolit vhodné přípravky, které sice účinně fungují, ale zároveň pleť nepodráždí. Měla by následovat dostatečná hydratace a pak také dobře vybraná kosmetika, která pomůže ochránit pokožku před slunečními paprsky. ==**Důkladné odlíčení nezabere víc než deset… Celý článek >>