Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Už brzy pokvetou!


Už brzy pokvetou!

Za okny se pere zima s jarem a my střídáme kozačky s teniskami a péřovku se svetrem. Počasí si z nás dělá tak trochu dobrý den, ale příroda se neomylně chystá na svůj každoroční velký nástup. Rozkvetou stromy, všechno bude rázem vypadat hezčí, ovšem pokud nejste vy nebo vaše děti alergičtí na pyl stromů, trav či květin.

Zdá se vám to jako předčasné strašení? V březnu kromě roztomilých sedmikrásek a něžných prvosenek vykvetou také vrby, olše, lísky a topoly. Duben už pro nás chystá doslova explozi pylu většiny stromů, které alergikům pěkně zavaří. Patří mezi ně bříza, platan a mnohé další. Podobné je to s trávou – většina alergizujících druhů vykvete v dubnu a vydrží s tím až do konce léta. Tak to jen na vysvětlenou, proč se v tomto čísle časopisu Miminko roztrhl pytel s články o různých druzích alergií a jejich projevech.

Možná ale máte úplně jiné starosti – chystáte se na příchod miminka do rodiny – malujete pokojíček, vybíráte výbavičku, sháníte dulu k porodu a přemýšlíte o jménech a o křtinách. Na to všechno jsme v březnovém vydání také mysleli a připravili několik článků na tato témata.

A k jakým článkům nás přivedly vaše dopisy a děti redakčních kolegyň a kolegů? Podívali jsme se, co si myslí maminky o tom, jak jsou děti podobné jim a jejich rodičům. Zeptali jsme se psycholožky, jaká je „malá puberta“ a radili jsme se, kdy začnou děti chápat, co jsou to povinnosti. Ona taková školní docházka už jich přináší slušnou řádku.

Pokud jste i přes tento kaleidoskop témat nenašli to pravé, není nic jednoduššího – napište nám! Vyzpovídáme odborníky, poradíme se s ostřílenými rodičovskými praktiky a připravíme články, které vás nejvíc zajímají.


redakce

22. 2. 2022


Zpět na přehled článků


Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>