Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Krásná pod jarním sluncem


Krásná pod jarním sluncem

Nesměle se první sluneční paprsky potkávají s našimi tvářičkami a začínáme mít pocit, že nejsme tak docela připravené k jarním hrátkám. Stačí se juknout po ránu do zrcadla a kouká na nás osoba téměř neznámá. Rozježené vlasy, vysušená pokožka, pod vzdouvajícím se bříškem unavené a oteklé nohy. Takhle si šťastnou ženu v očekávání představuje jen málokterá z nás. Zkusme to změnit!

Odložte čepici a běžte ke kadeřníkovi

Ať už jste v prvním nebo v posledním trimestru těhotenství, měla byste po chladných měsících odložit zimní čepici a zajít ke kadeřníkovi. Dobrý sestřih vlasů je základem vaší nové jarní vizáže. Nemusí jít o převratné zkracování či nepravidelné sestřihání. Stačí se zbavit zimou poničených, převážně roztřepených a lámavých konečků. Účes se bude po sestřihu po každém umytí hlavy lépe upravovat. Neodmítejte ani balzámovou výživnou kůru na vlasy, kterou vám většinou v salonu nabídnou. Po zimě byste ji svým vlasům měla dopřát.

Rozjasněte tvář

Příjemné odpoledne si můžete naplánovat v kosmetickém studiu. Čištění pleti, která se v těhotenství stává problematičtější, si dopřejte bez pocitu marnotratnosti. Není to levná záležitost, ale tvář se nejen vyčistí, ale i rozjasní. Obličej je vaše vizitka. Bude to první, co vaše miminko na tomto světě uvidí. Tak ať máte nejen jemnou pleť, ale i upravené obočí a řasy. Poraďte se s kosmetičkou o užívání pleťových krémů v závěru těhotenství a v šestinedělí. Kvalitní kosmetika, a nemusí být zbytečně parfemovaná, může být v této etapě důležitým pomocníkem v péči o vaši tvář.

Nezapomínejte alespoň jednou týdně aplikovat na obličej hydratační pleťovou masku. K tomuto účelu vám dobře poslouží mnohé přírodní produkty, které máte doma. Mohou to být plátky okurky, tvaroh, med, droždí či olivový olej. Obohatit základní produkt můžeme strouhaným jablíčkem, vajíčkem a podobně. Kosmetické salony většinou nabízejí i další službu – manikúru. Péče o nehty není rozmar. Sama si například nikdy tak dokonale neupravíte pravou ruku.

Budoucí maminka by měla mít pěknou pleť, hezky upravené vlasy a rozhodně i pěstěné ruce. Nabídka je dnes velmi bohatá. Nehtový design je hitem. Můžete si zvolit klasickou manikúru, francouzskou, můžete mít prstíky s obrázky, rudé nebo černé umělé drápky. Zvolte pro závěr těhotenství francouzskou nebo klasickou manikúru. Umělé nehty rozhodně nejsou vhodné na porodní sál.

Celý text článku najdete v Miminku č. 3/2009.

1. 3. 2009


Zpět na přehled článků


Jak probíhají první týdny těhotenství? A kdy může…

O těhotenství se žena zpravidla dozví až po vynechání menstruace a po domácím těhotenském testu, vše pak potvrzuje lékař po gynekologické prohlídce. První pohled na vyvíjející se embryo už dnes může zprostředkovat ultrazvuk, od pátého týdne na snímku tluče srdíčko velikosti, která se připomíná makové zrnko. Co se ale děje v organismu… Celý článek >>

Rodinný festival Respekt k porodu bude 3. týden v…

Již 19. rokem pro vás Hnutí za aktivní mateřství připravuje festival, který již po celou jednu generaci poskytuje cenné a relevantní informace. Jde o největší akci pořádanou v rámci Světového týdne respektu v porodu nejen v České republice ale i v Evropě. Stavíme tak informační most mezi profesionály a (nastávající) rodiče. Pojďte si s… Celý článek >>

V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>