Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Nové vláčky LEGO® DUPLO® mění pravidla hry


Nové vláčky LEGO® DUPLO® mění pravidla hry

Nové vláčky LEGO® DUPLO® prošly největší inovací za poslední desetiletí. Pomocí systému Push & Go je nyní mohou děti snadno ovládat a stát se třeba jejich strojvedoucími.

Navíc se nové vláčky umí chovat podle jednoduchých povelů zadaných prostřednictvím pěti ovládacích prvků. Děti si díky nim procvičí barvy a seznámí se se základy jednoduchého programování. LEGO DUPLO vláčky je možné také jako první DUPLO stavebnice propojit s mobilní aplikací, která se stane jejich dálkovým ovladačem.

Nové stavebnice LEGO DUPLO unikátně propojují reálnou hru s digitálním prostředím, a nabízejí tak ještě vice možností pro zábavu i učení.

Zábavné hraní, při kterém se děti učí

Pětice barevných ovládacích prvků dává hraní rozměr reálného světa. Kdekoliv na trati s nimi děti rozhodnou, jak se vlak zachová, když nad nimi projede. Vláček může zahoukat, rozsvítit světla, zastavit pro doplnění paliva, změnit směr jízdy nebo úplně zastavit.

Díky ovládacím prvkům se děti seznámí s jednoduchým programováním a pochopí principy příčiny a následku. Mobilní aplikace kombinuje reálné stavění s možnostmi digitální hry. Aplikace toho umí daleko víc, než jen fungovat jako dálkový ovladač fyzického vláčku na trati. Každý ovládací prvek dokáže v aplikaci nabídnout zajímavou aktivitu, která rozšiřuje možnosti, jak si s vláčkem hrát.

Děti si mohou vyzkoušet nakládat spolu s lodním kapitánem bedny na vlak, vyměnit barevnou žárovku na předních světlech, nebo třeba pomoci strojvedoucímu omýt bláto z vlaku. Díky novému motoru Push & Go mohou děti vláček rozjet jemným postrčením dopředu nebo dozadu nebo ho zastavit přidržením nebo zvednutím z dráhy. Už není potřeba mačkat žádné speciální tlačítko. Děti si tímto způsobem zlepšují koordinaci rukou a očí, a rozvíjejí tak jemnou motoriku.

Schváleno batolaty, doporučeno rodičům!

Všechny stavebnice LEGO DUPLO jsou uzpůsobené na míru potřebám malých neposedů. Kostky jsou dvakrát větší než ty klasické. Stavebnice jsou skvělým způsobem, jak dát dětem prostor pro objevování, stavění, bourání a hraní rolí. Jejich prvními asistenty při hře jsou právě rodiče. Díky společně strávenému času poznávají lépe své děti a prohlubují svůj vzájemný vztah.


redakce

31. 10. 2018


Zpět na přehled článků


Jak probíhají první týdny těhotenství? A kdy může…

O těhotenství se žena zpravidla dozví až po vynechání menstruace a po domácím těhotenském testu, vše pak potvrzuje lékař po gynekologické prohlídce. První pohled na vyvíjející se embryo už dnes může zprostředkovat ultrazvuk, od pátého týdne na snímku tluče srdíčko velikosti, která se připomíná makové zrnko. Co se ale děje v organismu… Celý článek >>

Rodinný festival Respekt k porodu bude 3. týden v…

Již 19. rokem pro vás Hnutí za aktivní mateřství připravuje festival, který již po celou jednu generaci poskytuje cenné a relevantní informace. Jde o největší akci pořádanou v rámci Světového týdne respektu v porodu nejen v České republice ale i v Evropě. Stavíme tak informační most mezi profesionály a (nastávající) rodiče. Pojďte si s… Celý článek >>

V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>