Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Puradies v rakouském Leogangu - odpočiňte si v ráji


Puradies v rakouském Leogangu - odpočiňte si v ráji

Dovolená na horách přináší nejen lidem z měst odpočinek na čerstvém vzduchu. Děti, které se během školního roku potýkají s různými infekcemi, ulehčí dýchacím cestám. A k tomu všemu je tu spousta možností, jak příjemně trávit čas pospolu.

V rakouském Leogangu, kam se dá dojet autem po vlastní ose z Prahy či Brna za pět a půl hodiny, najde rodina s dětmi prostředí pro chvíle strávené uprostřed přírody, a přitom s veškerým pohodlím a péčí. Vyhlášený hotel Puradies zde letos na začátku letní sezóny otevřel nový wellness areál, kde si můžete užít odpočinek jako v ráji.

Hotel Puradies leží na alpském svahu obklopen horskými pastvinami, kolem se tyčí vrcholky Alp. Velmi důmyslně se tu snoubí tradiční horský styl a moderní trendy. Celý komplex, který se rozkládá na 300 000 metrech čtverečních, je citlivě zasazen do okolní přírody a nové wellness toto propojení ještě více zdůrazňuje.

Když toužíte po úplném soukromí, volte luxusní horské chaty, které se nacházejí v hotelovém komplexu. Každá je jiná, má svou vlastní terasu s posezením a budete ji mít jen pro sebe. Romantiku vám zaručí krb, relaxaci sauna a když budete chtít, objednáte si snídani nebo večeři přímo do své chaty.

Pro dospělé i děti je komfort dokonalý

Pokoje v hotelu jsou pojaty velkoryse a i když zvenku mají budovy tradiční alpský design, uvnitř na vás čeká zcela moderní řešení a vybavení. Velké prosklené stěny vás propojí s okolní přírodou v každou denní dobu, místnosti jsou prostorné a koupelna důmyslně řešená. Přesně v duchu hesla „Puradies – svět sám pro sebe a pro tebe“ se tu snoubí duch hor s moderním pojetím relaxace. Nový areál s bazény, saunami a zážitkovou restaurací ESS:ENZ tento přístup ještě umocnily.

V souladu a propojení s přírodou

Puradies nabízí vám pohled na unikátní skvosty hned u vchodu. Obrovská prosklená plocha průčelí dovoluje vyniknout dvoupatrovému baru, který osloví milovníky přírodních materiálů. Je totiž sestaven a vyfrézován z šestnácti tisíc dubových kostek, které mají různé odstíny dřeva a jejich na omak skvěle hladká struktura doslova láká, abyste si je pohladili, osahali a nechali na sebe působit celou tu obrovskou dřevěnou masu, která se rozkládá na pěti stech metrech čtverečních.

Bazén s dětmi, pro dospělé jóga i sauna

Propojení s přírodou a naprostou relaxaci si pořádně vychutnáte v rozšířeném wellness areálu. Nový prostor se otevřel se začátkem letošní letní sezóny a má co nabídnout. Vnitřní bazén propojený vstupem s venkovním je jen začátek. Zaplavat si a přitom se kochat výhledem na horské louky je lázeň pro duši už samo o sobě, to jsme ale teprve na začátku. Spousta lehátek a odpočinkových zón pod baldachýny, se závěsnými houpačkami a nadýchanými polštářky vybízí k poležení.

Hned vedle jsou místnosti pro cvičení jógy, které mají rovněž obrovské prosklené stěny, ty se ale navíc dají otevřít, a tak můžete cvičit v přímém propojení s okolní přírodou. Hned vedle je totiž odpočinkový trávník a biotopové jezírko, kde se můžete ochladit po pobytu v sauně. Tu si dopřejete v saunovém domě, kam se z bazénového světa dostanete propojovací chodbou. Zvenčí nenápadná alpská chalupa, uvnitř ale najdete několik druhů saun, infračervenou kabinu, parní lázeň a odpočívárnu, která je nejen prohřátá, ale také provoněná bylinkami, z jejichž speciálních směsí si můžete na místě připravit výborný čaj. Vypijete si ho třeba v podkroví na lehátku, nebo si vyjdete ven, kde je stále k dispozici horská scenérie, která se nikdy neomrzí.

Dobroty na talíři

Nově otevřená restaurace ESS:ENZ je přímo nad bazénovým světem a její styl je vyladěn do nejmenších detailů. Kromě toho umožňuje i posezení venku s výhledem na horské masivy. Krále kuchyně je tu Albert Dschulnigg, jehož bezprostřední přístup a osobitý styl při přípravě pokrmů dodává jídlu ještě něco navíc kromě skvělé chuti a bezvadného stylingu. Albert používá čerstvé regionální produkty, jejichž velká část pochází přímo z bio statku rodiny Madreiterových, vlastníků hotelu Puradies. Dodává například zeleninu, ovoce, vejce nebo maso v bio kvalitě. Kromě toho je spousta dobrot připravena i v hotelovém obchůdku, který nabízí sýry, marmelády, likéry či rakouská vína.

Leogang uspokojí náročné turisty či bikery, ale také začátečníky, sváteční chodce a nadšené golfisty. V hotelu si lze půjčit horská elektrokola a zakoupit potřebné vybavení ve sportovním obchodě. Jsou tu samozřejmě vítány děti, které tu mají hernu, malou ZOO a oboru pro hry. Nemusíte nechat doma ani domácí mazlíčky. Klid, pohodu a skvělý odpočinek si zkrátka dopřeje celá rodina.

Více se dozvíte na www.puradies.com.


redakce

1. 8. 2023


Zpět na přehled článků


Jak probíhají první týdny těhotenství? A kdy může…

O těhotenství se žena zpravidla dozví až po vynechání menstruace a po domácím těhotenském testu, vše pak potvrzuje lékař po gynekologické prohlídce. První pohled na vyvíjející se embryo už dnes může zprostředkovat ultrazvuk, od pátého týdne na snímku tluče srdíčko velikosti, která se připomíná makové zrnko. Co se ale děje v organismu… Celý článek >>

Rodinný festival Respekt k porodu bude 3. týden v…

Již 19. rokem pro vás Hnutí za aktivní mateřství připravuje festival, který již po celou jednu generaci poskytuje cenné a relevantní informace. Jde o největší akci pořádanou v rámci Světového týdne respektu v porodu nejen v České republice ale i v Evropě. Stavíme tak informační most mezi profesionály a (nastávající) rodiče. Pojďte si s… Celý článek >>

V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>