Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Wellness hotel Horal: rodinná dovolená s koupáním na horách


Wellness hotel Horal: rodinná dovolená s koupáním na horách

Přemýšlíte ještě, kam vyrazit s dětmi o letních prázdninách, nebo si už naopak plánujete podzimní prodloužené víkendy? Wellness hotel Horal ve Velkých Karlovicích je přímo stvořený pro rodinnou dovolenou. Kromě komfortního zázemí hotelu a bohatého animačního programu si užijete i výlety krásnou horskou přírodou Beskyd, termální bazény, saunový svět, kde se myslí i na děti, a spoustu dalších aktivit a zábavy!

Horal

Na kopci nad údolím, jen pár kilometrů od slovenských hranic, stojí Wellness hotel Horal. Tvoří ho čtyři ubytovací rezidence a hlavní budova s nádhernou terasou, restaurací a relaxačním centrem. Přímo u hotelu je velké Jupíkovo dětské hřiště se spoustou zábavy – nechybí tady pískoviště, kolotoče, skluzavka, houpačka i nejrůznější hry. Samozřejmostí je dětský koutek v restauraci, kde jsou na jídelníčku jídla pro nejmenší, další nový dětský koutek je pak také u termálních bazénů… A ta okolní příroda! Jako stvořená pro nenáročné procházky s dětmi! Děti se tady zkrátka skvěle zabaví a rodiče si mohou odpočinout či si dopřát romantické chvíle ve dvou.

Horal

Odpočinek v termálech

V rámci pobytu máte neomezený vstup do Wellness Horal, abyste si dosyta užili 3 termální bazény se slanou vodou vyhřívanou až na 36 °C, krásně vybavený saunový svět s vyhlášenými saunovými rituály, a mnoho vodních atrakcí, díky nimž se tady skvěle zabaví i děti. Rodiče jistě ocení i skvělé exotické masáže a děti přijdou na chuť saunování při pravidelných procedurách určených právě jim. Každý den ráno od 9:30 do 11 hodin je totiž saunový svět vyhrazen dětem a v 10 hodin tu dokonce dělají speciální dětský saunový rituál. Zkuste s dětmi podniknout první saunové krůčky zábavnou formou právě zde.

Horal

Přes léto na Horalu nabízejí výhodné balíčky nazvané Letní dovolená, kdy máte v ceně pobytu zajímavé animační programy pro děti, zábavnou výuku golfu, masáž nebo rodinnou vstupenku do dětského parku Bílá. Rodiče se mohou vydat zdarma na pravidelné lekce jógy, aquafitness a nordic walking vycházky s instruktory k rozhledně Miloňová za západem slunce. V letních měsících pořádá hotel Horal každou středu hudební večer na terase s regionálními muzikanty a o víkendu grilování, v neděli se v nedalekém hotelu Galik konají kurzy pečení valašských frgálů a mnohé další.

Horal

Tenis, golf i zábavné naučné stezky pro děti

K dispozici je tady tenisový kurt s lekcemi tenisu pro děti, golfové hřiště Horal, půjčovna elektrokol, nabídka pikniků, škola in-line bruslení. V případě horšího počasí si můžete dopřát hezký společný čas u hry bowlingu. Nejkrásnější čas však spolu strávíte venku, na čerstvém horském vzduchu, kde to bude děti díky naučným stezkám a turistickým okruhům více než bavit.

Horal

Přímo od hotelu Horal pak vede Kulíškova stezka, která dětem atraktivní a zábavnou formou přibližuje zajímavosti přírody v CHKO Beskydy. Stezka je délkou (2,5 km) i malým převýšením ideální pro rodinný výlet s dětmi a zvládnete ji i s kočárkem. Začíná u sjezdovky Horal a vede po úbočích lesy, kolem pastvin s ovcemi a končí u hotelu Horal. Má celkem 11 zastavení, jejichž součástí jsou kromě informačních tabulí i interaktivní prvky. Děti si tak mohou například vlézt do zvětšeniny ptačí budky a vyzkoušet si, jaké to je být Kulíškem – tedy sovou, podle níž je stezka pojmenovaná…

Horal

Zasloužený odpočinek od dětí…

Pokud si naopak chcete užít romantickou dovolenou, nebo klidně jen víkend, ve dvou a od dětí si odpočinout, ideálním útočištěm bude blízký Spa hotel Lanterna, který nabízí špičkové wellness služby v hotelovém L-Spa s krytým bazénem, whirlpoolem, saunovým světem, masážemi a saunovými rituály (v ceně pobytu máte i vstup do Wellness Horal) a bohatý doprovodný program na Lanterně i Horalu. Pro ještě větší požitek ze zdejšího pobytu si dopřejte večeři v zážitkové restauraci Vyhlídka, která nabízí šestichodová menu snoubená s lahodnými víny.

Romantické večery můžete také trávit na nové venkovní terase a ubytovat se třeba v nových pokojích s vanou s panoramatickým výhledem do přírody.

Týden kultury a rodinný den

Na závěr prázdnin, od 17. do 23. srpna, se ve Velkých Karlovicích můžete zúčastnit charitativní akce nazvané Týden kultury na Valašsku, která přinese devět představení v originálním prostředí cirkusového šapitó, postaveném hned pod Spa hotelem Lanterna. Letos se můžete těšit například na Karla Heřmánka, Chantal Poullain, Davida Prachaře s Lindou Rybovou nebo Lucii Zedníčkovou… A vždy před představením i na živou hudbu v party zóně před šapitó a nově na sobotní Rodinný den s aktivitami pro děti a koncertem dětské kapely Čiperkové. Ubytovaní hosté hotelu Lanterna mají vstupenku do divadla v ceně.


Prezentace Wellness hotelu Horal

9. 8. 2023


Zpět na přehled článků


Jak probíhají první týdny těhotenství? A kdy může…

O těhotenství se žena zpravidla dozví až po vynechání menstruace a po domácím těhotenském testu, vše pak potvrzuje lékař po gynekologické prohlídce. První pohled na vyvíjející se embryo už dnes může zprostředkovat ultrazvuk, od pátého týdne na snímku tluče srdíčko velikosti, která se připomíná makové zrnko. Co se ale děje v organismu… Celý článek >>

Rodinný festival Respekt k porodu bude 3. týden v…

Již 19. rokem pro vás Hnutí za aktivní mateřství připravuje festival, který již po celou jednu generaci poskytuje cenné a relevantní informace. Jde o největší akci pořádanou v rámci Světového týdne respektu v porodu nejen v České republice ale i v Evropě. Stavíme tak informační most mezi profesionály a (nastávající) rodiče. Pojďte si s… Celý článek >>

V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>