Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska - péče krok za krokem


Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska - péče krok za krokem

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti.

Čištění: Základní kámen každé péče o pleť

Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a zářivé pleti. Dennodenní vystavování škodlivinám z ovzduší, make-upu a nadměrné maštění pleti vede k oxidačnímu stresu. Ucpání pórů může vést k vzniku akné a dalších nedokonalostí. Proto je důležité pravidelně čistit pleť pomocí jemných čisticích prostředků, které odstraňují nečistoty a zároveň zachovávají přirozenou rovnováhu pleti.

Jane Scrivner

Tip pro vás: Jane Scrivnere balzám Nourishing cleanser, který dokonale a šetrně odstraní všechny nečistoty a make-up.

Peeling: Osvěžení a obnova pleti prostřednictvím odstranění odumřelých buněk

Exfoliace je klíčovým krokem pro obnovení zářivosti pleti. Odstranění odumřelých kožních buněk pomáhá zlepšit texturu pleti, minimalizuje póry a snižuje příznaky stárnutí. Existuje několik typů peelingů, včetně mechanických (s použitím peelingových částic), chemických (s použitím kyselin) a enzymatických (s pomocí enzymů). Volba peelingové metody by měla být přizpůsobena typu pleti a konkrétním potřebám.

Jane Scrivner

Tip pro Vás: Jane Scrivnere denní exfoliační tonikum Skinfoliate postavené na enzymech a AHA/BHA kyselinách. Pro intenzivnější exfoliaci jednou týdně použijte Jane Scrivner šlehané výživné máslo Whipped butter polish s mechanickými částicemi v podobě jemného bambusového prášku.

Jane Scrivner

Pleťové masky: Pro hloubkovou hydrataci a omlazení pleti

Pleťové masky jsou účinným způsobem, jak dodat pleti koncentrované látky, které jí pomohou vyživit, hydratovat a omladit. Existuje široká škála pleťových masek, které cílí na různé potřeby pleti, včetně hydratačních masek, očistných masek, omlazujících masek a masek pro problematickou pleť. Pravidelné používání pleťových masek může významně zlepšit celkový stav pleti a přinést viditelné výsledky.

Jane Scrivner

Tip pro vás: Jas, hydrataci a záři vám dodá Jane Scrivner maska Masquerade z bílého francouzského jílu, ovsa a vilínové vody.

Značka Jane Scrivner a její exkluzivní „green beauty“ péče

Exkluzivní bio kosmetika Jane Scrivner se zaměřuje na cílenou podporu přirozené funkce pleti s využitím těch nejkvalitnějších přírodních a bio ingrediencí z certifikovaného ekologického zemědělství. Podle Jane Scrivner je pro zdravou pleť důležitá ochranná kožní bariéra a kyselý plášť pleti. Stačí obě tyto složky vyživovat a podporovat.

Systém kosmetické péče Jane Scrivner je sestaven do pěti kroků, aby se oběma složkám dostalo každé ráno i večer dostatek výživy a obnovila se jejich rovnováha. Produkty Jane Scrivner neobsahují syntetickou parfemaci, parabeny ani SLS. Přípravky ani jejich složky se netestují na zvířatech a jsou vhodné pro vegetariány. Vyrábějí se v Anglii a u všech složek se dbá na dodržování ekologických standardů a kodexu pro zajištění bezpečnosti. Tato značka se může pyšnit více jak 90 oceněními, které získala na mezinárodních soutěžích.

Jarní krása – speciál o kosmetice


Prezentace značky Jane Scrivner

19. 4. 2024


Zpět na přehled článků


Jak probíhají první týdny těhotenství? A kdy může…

O těhotenství se žena zpravidla dozví až po vynechání menstruace a po domácím těhotenském testu, vše pak potvrzuje lékař po gynekologické prohlídce. První pohled na vyvíjející se embryo už dnes může zprostředkovat ultrazvuk, od pátého týdne na snímku tluče srdíčko velikosti, která se připomíná makové zrnko. Co se ale děje v organismu… Celý článek >>

Rodinný festival Respekt k porodu bude 3. týden v…

Již 19. rokem pro vás Hnutí za aktivní mateřství připravuje festival, který již po celou jednu generaci poskytuje cenné a relevantní informace. Jde o největší akci pořádanou v rámci Světového týdne respektu v porodu nejen v České republice ale i v Evropě. Stavíme tak informační most mezi profesionály a (nastávající) rodiče. Pojďte si s… Celý článek >>

V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>