Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Časopis podle vašeho přání


Časopis podle vašeho přání

Ptali jsme se vás, co se vám v časopisu líbí i nelíbí, co vám tu chybí a čeho máte plné zuby. Potěšili jste nás svými dopisy, kterými vyjadřujete podporu tomu, jak časopis vypadal dosud, ale také navrhujete zajímavé změny a novinky. Překvapilo nás, že tolik stojíte o uveřejňování básniček, říkanek, pohádek, omalovánek a křížovek. Zdá se, že je pořád hodně rodičů, kteří si chtějí se svými dětmi aktivně hrát, učit je něco nového a vzdělávat je. Snad tedy oceníte několik nových rubrik, které jsou zaměřeny právě na tuto tématiku.

Máme pro vás i další novinky. V časopisu budete nově nacházet i rubriku Maminka a kariéra, v níž se budeme věnovat problémům, které přináší návrat do zaměstnání po mateřské a vůbec skloubení mateřské role s pracovními úkoly. Doufáme, že vás potěší i nové seriály, a to Výživa kojence do 1 roku a Zdraví kojence. Zjistili jsme, že se vám zdá, že právě témata zdraví a výživy jsou zaměřena více na batolata a pro kojence zbývá méně prostoru. Přitom právě výživa v období do 1 roku je tak důležitá. Ti nejmenší teď budou mít své speciální rubriky. Samozřejmě si můžete přečíst i podrobnější informace ve speciálu Výživa batolat, který byl již potřetí doplněn na vyprodaná prodejní místa a provází vás výživou dítěte od narození do předškolního věku. Jeho prodej jsme pro velký zájem prodloužili ještě do konce září.

Miminko má pro vás v prvním podzimním čísle i pokračování rubrik, na které jste zvyklí. Najdete tu pokračování seriálu O maminku Miminka, Prenatální vývoj týden za týdnem, rubriku o kojení, všechny své oblíbené fotosoutěže i recepty na jídla pro celou rodinu, rady psycholožky, aktuální téma z ordinace pediatra, tipy na cestování s dětmi, porodní příběhy a další oblíbené články.

Přece jen byste rádi Miminko rozšířili ještě o nějaké téma? Napište nám o tom! Pokusíme se vaše návrhy zapracovat do redakčního plánu ještě před koncem roku, kdy nás také čeká grafická změna vzhledu časopisu.

Podzim je velmi krásné roční období. V ordinacích gynekologů zažívají poprázdninový nápor nových těhotenství (ať je baby boom nebo ne, je to prý každý rok na podzim stejné – nastávajících maminek výrazně přibude), zatímco rodiče dvou, tří či šestiletých dětiček se již chystají k významnému kroku do nového života – do jesliček, školky či školy. Ve všech případech začíná úplně nová etapa života. Rádi vám při tom budeme prostřednictvím časopisu Miminko pomáhat.

Krásné babí léto a pěkné čtení!


redakce

29. 8. 2012


Zpět na přehled článků


Jak probíhají první týdny těhotenství? A kdy může…

O těhotenství se žena zpravidla dozví až po vynechání menstruace a po domácím těhotenském testu, vše pak potvrzuje lékař po gynekologické prohlídce. První pohled na vyvíjející se embryo už dnes může zprostředkovat ultrazvuk, od pátého týdne na snímku tluče srdíčko velikosti, která se připomíná makové zrnko. Co se ale děje v organismu… Celý článek >>

Rodinný festival Respekt k porodu bude 3. týden v…

Již 19. rokem pro vás Hnutí za aktivní mateřství připravuje festival, který již po celou jednu generaci poskytuje cenné a relevantní informace. Jde o největší akci pořádanou v rámci Světového týdne respektu v porodu nejen v České republice ale i v Evropě. Stavíme tak informační most mezi profesionály a (nastávající) rodiče. Pojďte si s… Celý článek >>

V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>