Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Co přináší březnové Miminko


Co přináší březnové Miminko

Letos nám křesťanský kalendář přichystal docela povedené velikonoční svátky – protože se jedná o pohyblivé datum, vypočítává se Velikonoční neděle jako následující po prvním jarním úplňku. Ten nás letos čeká 27. března, a tak máme Velikonoční pondělí přímo na apríla – 1. dubna. Ještě k tomu se v noci z Velikonoční neděle na Velikonoční pondělí změní středoevropský čas na tzv. letní čas a hodiny si posuneme o jednu hodinu směrem kupředu.

Zdá se, že tolik událostí v jeden den si žádá skutečně otužené jedince, a tak vám přejeme, abyste tuto velikonoční rošádu přečkali plni energie a optimismu. Budeme rádi, když vám při tom pomůže i březnové vydání časopisu Miminko. Čeká vás v něm totiž řada novinek. Především se k nám přidává již druhá maminka, která se zapojí do seriálu O maminku Miminka. Její děťátko se má narodit až v srpnu, takže s ní budete moci prožít téměř celé těhotenství. Druhá novinka vás čeká v podobě inovované fotosoutěže. Tentokrát budete hlasovat na Facebooku, aby nebylo možno „kouzlit“ s hlasy. První várka soutěžních fotek už tu visí, a tak neváhejte a „lajkujte“. Kdo bude mít nejvíc příznivců, to se dozvíte už 29. března, kdy bude soutěž uzavřena a vyhodnocena. Na vítěze čeká sladká odměna. Jaká? Odpověď najdete na www.facebook.com/MiminkoCasopis na konci března.

Víte, co vás čeká v těhotenství na konci prvního trimestru? Další díl seriálu Můj těhotenský deník vám o tom něco prozradí. Kromě toho, pokud vás porod také teprve čeká, určitě vás zaujme článek o přípravě na porod, kde si přečtete něco o velikosti novorozenecké hlavičky a souvislosti s velikostí pánve rodičky.

Pro maminky nejmenších dětiček máme tentokrát kompletní a nejaktuálnější očkovací kalendář. Množí se totiž názory, že očkování není tak úplně nutné a někteří rodiče se očkovacímu schématu brání.

Velikonoce jsou kromě nejvýznamnější církevních oslav vnímány také jako svátky jara, a tak i naše březnové vydání je už laděno hodně „jarně“. Věřím, že vám jeho obsah bude užitečný, a pokud tu nenajdete téma, které vás zajímá, napište nám o tom. I v únoru jsme od vás dostali řadu zajímavých podnětů a v průběhu dalších měsíců mnohé z nich do redakčního plánu zařadíme. Moc vám za ně děkujeme a těšíme se na další. Užijte si příchod jara, nenechte se na Velikonoční pondělí vyvést aprílem a přeřiďte si včas hodiny!


redakce

28. 2. 2013


Zpět na přehled článků


V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>

Jarní krása: Jak se chránit proti UV záření

Bez Slunce by na Zemi asi život vůbec neexistoval. Jeho paprsky probouzejí k životu rostliny, které nám zajišťují obživu. A dodávají nám cenné látky, bez nichž bychom se také stěží obešli. Jenže sluneční záření je také zodpovědné za škodlivé změny na naší kůži. Mohou být tak nebezpečné, že je nutné se proti nim chránit. Slunenčním… Celý článek >>

Čistička pomůže nejen alergikům a astmatikům. Jak…

Náporem na dýchací systém alergika bývá jarní období, kdy je vzduch plný pylů ze stromů a květin, s teplejším počasím se rozrůstají i plísně a koncentrace jejich spor v ovzduší je vysoká. Bolesti hlavy, rýma, ucpané uši, pálení očí a bolesti v krku jsou pak na denním pořádku. Základem je omezení kontaktu s alergenem, proto je potřeba… Celý článek >>