Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Pro krásu těla i duše


Pro krásu těla i duše

Stejně jako každý měsíc se budeme i v tomto vydání časopisu Miminko zabývat především péčí o nejmenší děti a přípravou nastávajících rodičů na narození potomka. Vzhledem k tomu, že právě propuknuvší jaro nám dovolilo odložit bundy či kabáty a sluníčko nás vylákalo ven, rozhodli jsme se dubnové číslo více věnovat maminkám i tatínkům.

Výsledkem je speciál Jarní krása, který je tentokrát věnován výhradně dospělým, a ne jen dětem. Protože šťastné dítě potřebuje spokojené rodiče, aby byla rodinná pohoda co nejlepší. Mámy si na stránkách speciálu najdou doporučení, jak pečovat o pleť, tělo i vlasy, nechybí ani tipy, jak osvěžit a projasnit svou duši. Jaro je k tomu úplně ideální. A co tátové? Na ně čekají informace, jak se starat o své zdraví, proč je důležité, aby na sebe nezapomínali.

Ačkoliv speciál je tentokrát „dospělácký“, nezapomněli jsme ani na zábavu pro děti. Blíží se totiž Velikonoce, a tak jsme přidali ještě malinký speciálek, v němž najdete návody na tvoření velikonočních dekorací, pečení beránka, ale také omalovánky, říkanky a koledy či průvodce svátky, které jsou nejkrásnější hned po Vánocích.

Hlavní obsah časopisu má pro vás samozřejmě i obvyklé informace, které se mohou při péči o nejmenší hodit. Ať se týká zdraví, výživy, tělesného či duševního vývoje. Pokračujeme také v seriálu o těhotenství a pro budoucí rodiče, kteří již odměřují poslední týdny do porodu. Pro ně máme téma také hodně jarní – porod s vůněmi, neboli aromaterapie na porodním sále.

Něco vám v dubnové mozaice chybělo? Nevadí! Napište nám, o čem mají být články příště a my vám připravíme témata, která vás zajímají. V mezičase se budeme těšit na vaše fotky i dopisy.


redakce

28. 3. 2023


Zpět na přehled článků


Rodinný festival Respekt k porodu bude 3. týden v…

Již 19. rokem pro vás Hnutí za aktivní mateřství připravuje festival, který již po celou jednu generaci poskytuje cenné a relevantní informace. Jde o největší akci pořádanou v rámci Světového týdne respektu v porodu nejen v České republice ale i v Evropě. Stavíme tak informační most mezi profesionály a (nastávající) rodiče. Pojďte si s… Celý článek >>

V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>

Jarní krása: Jak se chránit proti UV záření

Bez Slunce by na Zemi asi život vůbec neexistoval. Jeho paprsky probouzejí k životu rostliny, které nám zajišťují obživu. A dodávají nám cenné látky, bez nichž bychom se také stěží obešli. Jenže sluneční záření je také zodpovědné za škodlivé změny na naší kůži. Mohou být tak nebezpečné, že je nutné se proti nim chránit. Slunenčním… Celý článek >>