Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Světelná terapie


Světelná terapie

Fytoterapie, aromaterapie, artterapie, aquaterapie, to všechno jsou pojmy, které v našem jazyce zdomácněly. Nikdo nepochybuje o tom, že náš zdravotní stav mohou ovlivnit rostliny, vůně, voda. Každá z nich pomáhá při jiných problémech, ale všechny jsou k lidskému organismu šetrné. Proto jsou obzvlášť vhodné také pro nastávající maminky.

Nyní se v nabídce léčebně kosmetických úkonů objevuje nová metoda – terapie světlem, která se od předcházejícího používání světelné energie odlišuje.

Na základě intenzivního dvanáctiletého medicínského výzkumu byl vyvinut systém Omnilux, technologie, založená na úzkopásmovém světle, vydávaném diodami. Omnilux sestává ze tří přístrojů, jimiž je možné ošetřit mnoho dermatologických indikací, včetně akné, poškození pleti slunečním zářením, nemelanózní typy rakoviny kůže, lze jimi léčit vitiligo či zhojit pooperační jizvy, včetně jizvy po císařském řezu.

Světlo z přístrojů Omnilux stimuluje fotomodulací vlastní buněčný mechanismus. Nevzniká tedy žádné teplo, jako například při ošetření laserem či intenzívním pulzním světlem. Nevznikají vedlejší efekty, není zapotřebí žádná rekonvalescence a mezi jednotlivými ošetřeními není třeba dodržovat časové rozestupy. Ošetření je zcela bezpečné, neinvazivní a neablativní. Nedochází při něm k poškození podkožních tkání. Zmínili jsme se o tom, že existují tři typy přístrojů, které se navzájem liší pouze typem LED panelu.

S možnostmi využití moderní světelné terapie LED systému Omnilux v každodenní dermatologické, kosmetické i fyzioterapeutické praxi se před nedávnem seznámili odborníci na semináři v pražském Institutu estetické medicíny v Londýnské ulici v Praze. Při prezentaci měli přítomní možnost porovnat stav zjizvené kůže před a po světelné terapii. Rozdíl byl přesvědčující. Tak jako se v klinické praxi už nedokážeme obejít bez laserů, nebudeme si umět za pár let představit léčbu akné a jizev bez nových přístrojů. Vybaveno je však kompletní sadou těchto lamp zatím pouze jediné pracoviště.

Celý text článku najdete v Miminku č. 7/2007.

1. 7. 2007


Zpět na přehled článků


Jarní krása: jak se vypořádat s pocením -…

Ach to věčné pocení - je nám tak nepříjemné, a přitom pro naše tělo velmi důležité. Jak to udělat, aby nám pocení nekomplikovalo (společenský) život? Potní žlázy mají důležitou funkci – regulují teplotu v organismu. Je-li teplota příliš vysoká, začneme se potit. Potem se z těla vyloučí nejen tekutiny, ale i některé soli. Existují dva… Celý článek >>

Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>