Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling, hýčkejte se při sprchování a koupeli i poté


Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling, hýčkejte se při sprchování a koupeli i poté

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně.

Peeling odstraní zhrublou kůži

Během zimy i na začátku jara se naše kůže trápí každodenním oblékáním do několika vrstev oděvů. I když používáme příjemné látky, pokožka se o ně opakovaně otírá, a tím může dojít k jejímu podráždění. Na loktech a kolenou se tvoří drsnější kůže, podobné je to i na patách, protože jsme celý den obutí a nemáme možnost se třeba proběhnout po trávníku. Všechny tyto bolístky opraví jemný peeling. Stejně jako ten obličejový využívá různé druhy jemných brusných částeček, může například obsahovat cukr nebo sůl, drcená jádra a podobně. Osvědčuje se spojení s bylinnými extrakty či přímo částmi rostlin, třeba okvětními lístky. Velmi jemný a pečující je peeling obsahující také olej.

Jemně při mytí i péči

Nejen po peelingu, ale také při každodenní tělesné hygieně můžeme pokožce těla prospět péčí v podobě vhodných sprchových gelů nebo olejů. Přidané vonné substance přispějí k aromaterape­utickému prožitku. A po sprchování nebo koupeli by mělo následovat ošetření kůže. Hodí se tělové mléko, tělové máslo i tělový olej, záleží na typu pokožky a samozřejmě i osobní preferenci. Mléko se snadno roztírá a rychle vstřebává, máslo pleť skvěle vyživí, olej ocení hodně vysušená pokožka.

Tipy redakce

Péče o tělo fenjal

fenjal

Hydratační tělové mléko miss fenjal Floral Fantasy Body Lotion okouzlí vaše smysly esencemi sladké marakuji a divoké orchideje. Pečující komplex oleje z květů mučenky a bambuckého másla bohatě vyživuje a chrání pokožku.

Mléko naneste na čistou pokožku a jemně masírujte, dokud se nevstřebá.

Péče o tělo Saloos

Bio tělový peeling Mojito – vyhlazující směs přírodních esenciálních olejů svěže vonící máty a šťavnaté limety, krystalků ryzí mořské soli a rostlinných bio olejů přispívá ke zvláčnění pokožky celého těla. Zrnka soli ji jemně obrušují, zbavují neživých buněk, zvyšují její pevnost i pružnost. Povzbuďte svůj organismus sytou citrusovou vůní, která stimuluje smysly a v kombinaci se solnou masáží dodává kůži pocit svěží energie, nekonečné vitality a mladosti.

Saloos

Naneste 1 – 2× týdne na mokrou pokožku a krouživými pohyby jemně masírujte. Zbytek peelingu opláchněte. Díky obsahu rostlinných bio olejů již není potřeba další péče.

Jarní krása – speciál o kosmetice

1. část: Správné čištění pleti, hydratace, relaxace a výživa

2. část: Náprava problémů na kůži – pigmentové skvrny, sjednocení odstínu pleti, odstranění začervenání

3. část: Pravidelná každodenní péče o pleť

4. část: Hloubková péče o pleť

Čištění, peeling, pleťová maska – péče krok za krokem

6. část: Jak se vypořádat s pocením – antiperspiranty a deodoranty

7. část: Běžná péče o vlasy by měla kromě mytí zahrnovat i péči a styling

8. část: Péče o vlasy barvené, poškozené, narušené


Romana Černá a redakce

23. 4. 2024


Zpět na přehled článků


Jak probíhají první týdny těhotenství? A kdy může…

O těhotenství se žena zpravidla dozví až po vynechání menstruace a po domácím těhotenském testu, vše pak potvrzuje lékař po gynekologické prohlídce. První pohled na vyvíjející se embryo už dnes může zprostředkovat ultrazvuk, od pátého týdne na snímku tluče srdíčko velikosti, která se připomíná makové zrnko. Co se ale děje v organismu… Celý článek >>

Rodinný festival Respekt k porodu bude 3. týden v…

Již 19. rokem pro vás Hnutí za aktivní mateřství připravuje festival, který již po celou jednu generaci poskytuje cenné a relevantní informace. Jde o největší akci pořádanou v rámci Světového týdne respektu v porodu nejen v České republice ale i v Evropě. Stavíme tak informační most mezi profesionály a (nastávající) rodiče. Pojďte si s… Celý článek >>

V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>