Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Leden s očekáváním a předsevzetími


Leden s očekáváním a předsevzetími

Začátek roku je v našem kalendáři stanoven na měsíc leden. Období, kdy je zpravidla zima, den není příliš dlouhý a sluníčka si taky moc neužijeme. Je zajímavé, že i přesto se pouštíme do bilancování a dáváme si předsevzetí. Zhubneme, kuřáci zahazují poslední krabičku cigaret a také se dušujeme, že budeme každý (druhý) den cvičit, víc se věnovat dětem nebo rodičům.

Jaká předsevzetí si asi dávají budoucí rodiče, kteří si pod stromeček nadělili dvě čárky na těhotenském testu? Nebo ti, co oslavili první Vánoce s miminkem v náručí? Pokud je to přesvědčení a odhodlání, že se budou svým dětem co nejvíc a co nejlépe věnovat, budou se jim možná hodit zkušenosti maminek, které se v časopisu docela upřímně svěřují s tím, co je v prvních týdnech s novorozencem překvapilo a zaskočilo. Ti, kteří sní o hvězdné budoucnosti svých ratolestí, si mohou přečíst článek na toto téma, který je určen (nejen) pro tatínky v pravidelné rubrice v závěru časopisu.

Také milujete to světlo a klid, které se rozlévají v místnostech zařízených v severském stylu? Jestli ano, tak by se vám mohl líbit malý speciál, který jsme pro vás připravili nejen o skandinávském designu a bydlení, ale také o stylu oblékání, kosmetice nebo dekoracích našeho domova.

Začátek roku ovšem přináší našim věrným čtenářkám a čtenářům také napínavé rozuzlení naší celoroční fotografické soutěže. Už brzy najdete na facebookovém profilu časopisu Miminko závěrečné hlasování o fotku roku 2020 a s ním také rozhodování, komu z finalistů dáte svůj hlas.

Nový ročník časopisu Miminko je už devatenáctý v pořadí, a tak doufáme, že pro vás bude stejně inspirativní a zajímavý, jako je pro nás v redakci, kde už teď začínáme připravovat nejen jeho obsah, ale samozřejmě i novou fotosoutěž pro rok 2021!


redakce

7. 1. 2021


Zpět na přehled článků


Jarní krása: jak se vypořádat s pocením -…

Ach to věčné pocení - je nám tak nepříjemné, a přitom pro naše tělo velmi důležité. Jak to udělat, aby nám pocení nekomplikovalo (společenský) život? Potní žlázy mají důležitou funkci – regulují teplotu v organismu. Je-li teplota příliš vysoká, začneme se potit. Potem se z těla vyloučí nejen tekutiny, ale i některé soli. Existují dva… Celý článek >>

Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>