Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Prázdniny, na jaké se nezapomíná


Prázdniny, na jaké se nezapomíná

Samozřejmě, mohou být plné vzrušujících zážitků, odpočinkové pohody a rodinného štěstí. Také ovšem můžete v prázdninových vzpomínkách najít dny plné stresu, hádek, naštvanosti, případně únavy a pocitu zmaru. Nedá se jen tak jednoduše říct, že záleží jen na vás, jaké pocity si z prázdnin přivezete. Závisí to také na okolí a lidech, s nimiž letní měsíce trávíte, ale pochopitelně i místech, na něž se vydáte. Tak právě o tom si v letním vydání časopisu Miminko povídáme s maminkami, abychom vám nabídli různé pohledy na věc.

Autem, vlakem, letadlem či dokonce lodí? Na prázdninové cesty se můžeme vydat třeba i na kole, i když s miminkem to úplně jednoduché není. Ať už zvolíte jakýkoliv dopravní prostředek, rozvažte předem, jak bude vybraný způsob dopravy vyhovovat všem účastníkům. Úskalí i výhody najdete v cestovatelském speciálu, který jsme pro vás připravili na červenec a srpen. Nezapomněli jsme ani na praktické rady, které se týkají třeba lékárničky, prevence úrazů, ochrany před sluncem a řešení potíží s nepříjemným hmyzem.

Budoucí rodiče, kteří právě „stříhají metr“ do porodu, mají asi trochu jiné starosti, a tak jsme mysleli i na ně a připravili jim spolu s odborníky řadu článků o přípravě k porodu, výživě a také o komplikacích, které mohou těhotné ženy potkat v důsledku vedra.

Chystáte se zavařovat ovoce, péct koláče nebo jen tak zobat z úrody, kterou přinesete domů ze zahrádky? Tipy máme pro všechny a k tomu informace o tom, jakou výživu doporučují odborníci pro miminka a batolata. Léto je plné pohybu a maminkám může dát pořádně zabrat. Péče o děti v každém věku je totiž náročná na fyzickou kondici. Chcete se dozvědět víc? Mrkněte se na rozhovor s fyzioterapeutkou, která vám poradí, na co si dát pozor, abychom svůj pohybový aparát nadměrně nepřetěžovali.

Moc se těšíme na vaše vzpomínky z prázdnin, které nám pošlete ve formě dopisů, fotek a příběhů. A nezapomeňte – důležité je, abyste si našli čas být celá rodina pohromadě. Ani se nenadějete a děti dají přednost táborům s kamarády před rodinnou dovolenou. Tak ať nezmeškáte ta nejlepší léta! Přejeme vám slunečné letní čtení.


redakce

30. 6. 2022


Zpět na přehled článků


Obezitou trpí každý pátý Čech. Velký význam mají…

Nadváha a obezita mohou mít negativní dopady na naše zdraví, komplikují některá onemocnění. Podle dat Eurostatu má 60 procent Čechů vyšší než normální tělesnou hmotnost. A obezita se týká i dětí. ==**Co říkají data** Sečteme-li Čechy s nadváhou (BMI větší než 25), preobezitou (BMI 25 až 30) a obezitou (BMI větší než 30), vyjde nám,… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a…

Prvním krokem k jarnímu osvěžení pleti by mělo být důkladné čištění. Je třeba zvolit vhodné přípravky, které sice účinně fungují, ale zároveň pleť nepodráždí. Měla by následovat dostatečná hydratace a pak také dobře vybraná kosmetika, která pomůže ochránit pokožku před slunečními paprsky. ==**Důkladné odlíčení nezabere víc než deset… Celý článek >>

Jarní krása: speciál o péči o pleť a vlasy,…

Začátek teplého ročního období má každoročně své průvodní jevy: přemýšlíme, jak změnit svůj vzhled, co udělat s vlasy, jak vylepšit postavu do plavek, které barvy rtěnek a laků na nehty ponechat v koupelně a kterým dát sbohem. Jako každý rok máme tudíž v dubnu a v květnu připravený speciál Jarní krása. ==**Pleť a vlasy chtějí péči** … Celý článek >>