Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Prázdniny, na jaké se nezapomíná


Prázdniny, na jaké se nezapomíná

Samozřejmě, mohou být plné vzrušujících zážitků, odpočinkové pohody a rodinného štěstí. Také ovšem můžete v prázdninových vzpomínkách najít dny plné stresu, hádek, naštvanosti, případně únavy a pocitu zmaru. Nedá se jen tak jednoduše říct, že záleží jen na vás, jaké pocity si z prázdnin přivezete. Závisí to také na okolí a lidech, s nimiž letní měsíce trávíte, ale pochopitelně i místech, na něž se vydáte. Tak právě o tom si v letním vydání časopisu Miminko povídáme s maminkami, abychom vám nabídli různé pohledy na věc.

Autem, vlakem, letadlem či dokonce lodí? Na prázdninové cesty se můžeme vydat třeba i na kole, i když s miminkem to úplně jednoduché není. Ať už zvolíte jakýkoliv dopravní prostředek, rozvažte předem, jak bude vybraný způsob dopravy vyhovovat všem účastníkům. Úskalí i výhody najdete v cestovatelském speciálu, který jsme pro vás připravili na červenec a srpen. Nezapomněli jsme ani na praktické rady, které se týkají třeba lékárničky, prevence úrazů, ochrany před sluncem a řešení potíží s nepříjemným hmyzem.

Budoucí rodiče, kteří právě „stříhají metr“ do porodu, mají asi trochu jiné starosti, a tak jsme mysleli i na ně a připravili jim spolu s odborníky řadu článků o přípravě k porodu, výživě a také o komplikacích, které mohou těhotné ženy potkat v důsledku vedra.

Chystáte se zavařovat ovoce, péct koláče nebo jen tak zobat z úrody, kterou přinesete domů ze zahrádky? Tipy máme pro všechny a k tomu informace o tom, jakou výživu doporučují odborníci pro miminka a batolata. Léto je plné pohybu a maminkám může dát pořádně zabrat. Péče o děti v každém věku je totiž náročná na fyzickou kondici. Chcete se dozvědět víc? Mrkněte se na rozhovor s fyzioterapeutkou, která vám poradí, na co si dát pozor, abychom svůj pohybový aparát nadměrně nepřetěžovali.

Moc se těšíme na vaše vzpomínky z prázdnin, které nám pošlete ve formě dopisů, fotek a příběhů. A nezapomeňte – důležité je, abyste si našli čas být celá rodina pohromadě. Ani se nenadějete a děti dají přednost táborům s kamarády před rodinnou dovolenou. Tak ať nezmeškáte ta nejlepší léta! Přejeme vám slunečné letní čtení.


redakce

30. 6. 2022


Zpět na přehled článků


Víte, co dělat, když vás uštkne zmije? A jak se…

Procházka lesem je v letním parnu moc příjemná. Stín stromů hezky chladí a díky nim je tam také přijatelnější vzduch než třeba na rozžhaveném asfaltu nebo ve městě mezi betonovými zdmi. Vyhřáté paseky ale mohou znamenat i riziko výskytu hadů, kteří se vyhřívají na rozpálených místech. ==**Hadů u nás žije víc, jedovatá je zmije** … Celý článek >>

Lehké snídaně, osvěžující večeře - rychlý letní…

Teplé období roku přináší zcela jiné chutě než zimní měsíce. Ostatně je to dáno teplotou okolního prostředí. Tělo se v horku potřebuje ochlazovat, zatímco v zimě prohřívat. V červenci a srpnu je tudíž ideální doba pro jídla lehká, nepříliš horká a samozřejmě snadno stravitelná. ==**Ledové nápoje a přemíra zmrzliny nic neřeší** Když… Celý článek >>

Letní účesy: na pláž i na party se snadným…

V létě dostávají vlasy zabrat kvůli slunečnímu záření, takže je necháváme odpočinout od fénování, kulmování a dalších tepelných úprav. Jenže chceme dobře vypadat, a to nejen na pláži, ale také na party nebo grilovačce, kterých není o letních víkendech nebo večerech zrovna málo. Jak zvládnout letní účes snadno a rychle? ==**Základem je… Celý článek >>