Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Letní účesy: na pláž i na party se snadným stylingem


Letní účesy: na pláž i na party se snadným stylingem

V létě dostávají vlasy zabrat kvůli slunečnímu záření, takže je necháváme odpočinout od fénování, kulmování a dalších tepelných úprav. Jenže chceme dobře vypadat, a to nejen na pláži, ale také na party nebo grilovačce, kterých není o letních víkendech nebo večerech zrovna málo. Jak zvládnout letní účes snadno a rychle?

Základem je vhodná péče a zdravé vlasy

Ať už si vlasy v létě máčíme ve slané vodě v moři, nebo v bazénu s chemickými přísadami kvůli dezinfekci, nic z toho není pro vlasy zrovna terno. Následné vysušení na sluníčku je ještě dál oslabí, a tak se mohou začít lámat, třepit, vypadají unaveně a matně.

Požádali jsme odborníky z kadeřnictví Klier o pár praktických tipů.

• V parném létě myslete především na pořádnou hydrataci. Používejte hydratační produkty vlasové péče a v průběhu celého dne dostatečně pijte čistou vodu. Fajn tip je hydratační řada Nutritive od Kérastase, kterou mají na e-shopu Klier i ve výhodné sadě sestavené přímo kadeřníky.

• Další letní pomocníci jsou produkty s termoochranou, které vlasy chrání a vytvoří „tepelný štít“. Vyzkoušejte třeba termoaktivní obnovující péči Résistance Ciment Thermique od Kérastase.

• Skvělým tipem jsou i vlasové olejíčky, které dodají lesk, vitalitu a krásně voní. Náš tip je třeba termoochranný Elixir Ultime L‘Huile Originale od Kérastase. Stačí aplikovat pár kapek do dlaně a ošetřit s ním konečky a délky vlasů.

• Před nejsilnějším poledním sluníčkem chraňte vlasy a pokožku hlavy pomocí slušivého kloboučku, šátku nebo kšiltovky.

• Vlasovou pěšinku si můžete na sluníčku lehce spálit. Vyzkoušejte proto na toto citlivé místo aplikaci běžného opalovacího krému.

• Pokud je to jen trošku možné, nechte vlasy volně uschnout. Volte lehké a jednoduché letní účesy, které nevyžadují náročnou úpravu a vyzkoušejte stylové doplňky do vlasů, jako jsou čelenky, šátky nebo sponky.

• Před koupáním vlasy sepněte, ochráníte je tak před zbytečným poškozením a zacucháním.

I muži chtějí o dovolené dobře vypadat

Volné dny přinášejí pro muže příležitost vyzkoušet nový střih vousů, nebo zkusit místo hladké tváře třídenní strniště. Obojí ale vyžaduje úpravu strojkem, aby se z vousů nestalo neupravené hnízdo.

Sencor

Tip pro vás

Samočisticí holicí strojek od Sencor SMS 7000BK vyniká tichým vysokorychlostním motorem s unikátní samočisticí hlavicí. Vysoce ergonomické tělo umožňuje pohodlný úchop a brání prokluzu. Jeho LI-lon akumulátor garantuje provoz až 3 hodiny na jedno použití. Nabití trvá zhruba 3,5 hodiny. Samotný strojek tvoří 3 hlavice s frézkami a jejich čepele jsou vyrobeny z odolné nerezové oceli. Součástí je i precizní zastřihovač s titanovou vrstvou.

Kompletní styling v jednom

Na pláž se hodí mokré vlny nebo rozcuch, večerní příležitosti ale vyžadují společenský účes, který pomůže vytvořit kulmofén. Vlasy s ním současně vysušíte i nakadeříte či vyhladíte. A nemusíte s sebou vozit spoustu přístrojů. Nezapomeňte před tepelnou úpravou na ochranu vlasů vhodným olejem, termoochranným krémem nebo jiným pečujícím stylingovým přípravkem. Vlasy pak budou nejen hladší a lesklé, ale také vyživené, a nepoškodí se horkým vzduchem. Výhodou jsou kulmofény s přepínáním na studený proud vzduchu, který kadeře zafixuje ve zvoleném tvaru.

Sencor

Tip pro vás

Profesionální look jednoduše vykouzlíte s pomocníkem od Sencor horkovzdušnou kulmou SHS 8550BK. 2stupňové nastavení teploty, keratin funkce, funkce ionizace a tlačítko studeného vzduchu skrývají v poměrně kompaktním provedení se 7 odnímatelnými nástavci celou škálu možností, jak efektivně a kreativně naložit s účesem ať z douhých nebo kratších vlasů.


Romana Černá a redakce

18. 7. 2024


Zpět na přehled článků


Září je měsíc biopotravin. Která získala titul…

Ekologické zemědělství a výroba biopotravin si získávají stále větší oblibu. Ať už se pro biopotravinu rozhodneme proto, že nám více chutná, považujeme ji za zdravější, nebo chceme být ohleduplní k životnímu prostředí, zajímá nás, jak kvalitní jsou biopotraviny. Inspiraci můžeme hledat třeba i v soutěži Nejlepší biopotravina roku. ==*… Celý článek >>

První zvonění za námi, na co ale dát pozor v…

První den, a nejspíš i celý týden docházky do první třídy základní školy se nesou v hravém a přátelském duchu. Děti se seznamují s třídou, družinou, poznávají se mezi sebou. Vše je pozitivní a optimistické. Problémy ale mohou příjít později. Podívejme se nejdřív na ty spojené s fyzickou kondicí. Po dvouměsíčním skotačení na hřištích,… Celý článek >>

Pro pořádný úklid domácnosti po prázdninách se…

Čtyřiadvacátého ročníku oblíbeného spotřebitelského programu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2024 se zúčastnilo a o přízeň zákazníků bojovalo 221 produktových novinek od 168 firem, spotřebiteli vybraných vítězů bylo pak celkem 66. Nyní se můžete zúčastnit soutěže o balíček úklidových prostředků. Dotazování proběhlo na… Celý článek >>