Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Jarní krása: speciál o péči o pleť a vlasy, trendech v líčení a kosmetice startuje


Jarní krása: speciál o péči o pleť a vlasy, trendech v líčení a kosmetice startuje

Začátek teplého ročního období má každoročně své průvodní jevy: přemýšlíme, jak změnit svůj vzhled, co udělat s vlasy, jak vylepšit postavu do plavek, které barvy rtěnek a laků na nehty ponechat v koupelně a kterým dát sbohem. Jako každý rok máme tudíž v dubnu a v květnu připravený speciál Jarní krása.

Pleť a vlasy chtějí péči

Čím naše kůže na jaře nejvíc trpí? Co bychom jí měli dopřát a čemu se naopak vyhnout? Jak si poradit s prvními vráskami? Vybereme pro vás nejzajímavější rady odborníků, tipy na nové i osvědčené produkty, poradíme, jak se postarat o pleť i s minimem finančních prostředků.

Vlasy jsou korunou krásy a teď už je neschováme pod čepici. Naštěstí mají dobu přechodů ze zimy do tepla za sebou, teď je musíme vyživit, dodat jim lesk a není od věci ani úvaha o změně barvy či účesu.

Pozor na sluníčko a jak je to s alergiemi

Sluneční paprsky dokážou na kůži způsobit pořádnou paseku, když se před nimi nechráníme. Jak to zařídit, aby se nám netvořily nepěkné pigmentové skvrny? Jak sjednotit barvu pleti? A co když máme na některou kosmetiku alergickou reakci? Jak to zjistit dřív, než se rozjede nepříjemný ekzém?

Každé téma vám nabídne rady odborníků, novinky na trhu, tipy na „chytrá“ řešení, trendy v oboru a speciality, které by nám neměly uniknout. Speciál Jarní krása vás bude provázet nejméně po tři týdny a v každém článku najdete odkazy na další pokračování, aby vám nic neuniklo.

1. část: Správné čištění pleti, hydratace, relaxace a výživa

2. část: Náprava problémů na kůži – pigmentové skvrny, sjednocení odstínu pleti, odstranění začervenání

3. část: Pravidelná každodenní péče o pleť

4. část: Hloubková péče o pleť

Čištění, peeling, pleťová maska – péče krok za krokem

5. část: Péče o tělo – peeling, péče po sprše a koupeli

6. část: Jak se vypořádat s pocením – antiperspiranty a deodoranty

7. část: Běžná péče o vlasy by měla kromě mytí zahrnovat i péči a styling

8. část: Péče o vlasy barvené, poškozené, narušené


Romana Černá a redakce časopisu Miminko

16. 4. 2024


Zpět na přehled článků


V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>

Jarní krása: Jak se chránit proti UV záření

Bez Slunce by na Zemi asi život vůbec neexistoval. Jeho paprsky probouzejí k životu rostliny, které nám zajišťují obživu. A dodávají nám cenné látky, bez nichž bychom se také stěží obešli. Jenže sluneční záření je také zodpovědné za škodlivé změny na naší kůži. Mohou být tak nebezpečné, že je nutné se proti nim chránit. Slunenčním… Celý článek >>

Čistička pomůže nejen alergikům a astmatikům. Jak…

Náporem na dýchací systém alergika bývá jarní období, kdy je vzduch plný pylů ze stromů a květin, s teplejším počasím se rozrůstají i plísně a koncentrace jejich spor v ovzduší je vysoká. Bolesti hlavy, rýma, ucpané uši, pálení očí a bolesti v krku jsou pak na denním pořádku. Základem je omezení kontaktu s alergenem, proto je potřeba… Celý článek >>