Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Jarní krása: Pravidelná každodenní péče o pleť


Jarní krása: Pravidelná každodenní péče o pleť

Dokonalost pleti je pro nás důležitá z mnoha důvodů. Kromě toho, že se sami cítíme lépe, nám dobře vypadající pleť dodává sebevědomí, vyvolává dojem zdraví a energie. Než se pustíme do výběru krémů a masek, hodí se zopakovat si pravidla, která jsou pro pěknou pleť důležitá.

Pravidelné večerní čištění je základem

Nezáleží na tom, zda se důkladně líčíme, nebo jen použijeme BB krém a řasenku či rtěnku. Po celém dni jsou na pleti i další nečistoty, které je třeba odstranit, aby mohla přes noc volně dýchat. Usazuje se na ní prach, v době silně kvetoucích rostlin i pyl, za smogové situace nebo zhoršeného ovzduší i další znečišťující látky.

Pro odlíčení a očištění pleti použijeme nejdříve přípravek, který rozpustí voděodolná líčidla jako řasenku nebo make-up. Osvědčuje se pleťové mléko, ale také oleje, například meruňkový, mandlový, ale také kokosový. Výhodou olejů je, že je můžete používat univerzálně, pokud to pleti vyhovuje – nejprve pro odlíčení a poté pro výživu a ošetření.

Přípravky se zpravidla nanášejí vatovým tamponkem, může být lehce navlhčený. Dají se ale také aplikovat dobře umytými prsty, v tom případě ale dáváme pozor, abychom nekontaminovali zbytek přípravku. Kupříkladu kokosový olej, který má tužší konzistenci a rozpouští se až na obličeji, nabíráme špachtlí, tekutý olej nakapeme na prsty, aniž bychom sahali na hrdlo lahvičky. Praktické je také použití kapátka. Přípravek na obličeji jemně rozetřeme a poté stíráme navhlčeným tamponem.

Tonizace pleť připraví na péči

Někdo se neobejde bez následného opláchnutí pleti, případně i s použitím mycího gelu na obličej. Závisí to ale na typu pleti a jejímu sklonu k vysušování. Zejména u pokožky, která se snadno podráždí, spíš omytí vodou vynecháme. V každém případě pleť po čištění osvěží pleťové tonikum, které nanášíme tamponem nebo konečky prstů, jimiž pleť jemně poklepáváme. V současnosti jsou oblíbené i květové vody připravené z různých bylin a rostlin – například levandule, růže a podobně. Květovou vodu lze nastříkat na pleť pomocí rozprašovače a nechat volně uschnout. Poté použijeme obvyklé pečující přípravky, nejčastěji noční krém, oční krém a případně ještě před použitím krému také sérum.

Čistíme i ráno

Očista pleti nemusí být ráno tak důkladná jako večer, nicméně i před nanesením denního krému a líčidel je dobré pleť lehce očistit a tonizovat. Probuzená a osvěžená pleť pak dobře přijímá další péči. Denní krém by měl kromě respektu k typu pleti zejména v letním období obsahovat ochranu proti slunečnímu záření.

Tipy redakce

Péče s produkty Saloos

Pro každodenní péči je ideální kombinace produktů z růžové řady – Bio Růžová čisticí pěna, Bio Anti-age pleťové tonikum a Anti-Age bioaktivní sérum.

Saloos

Bio Růžová čisticí pěna s anti-age účinkem na obličej rychle a snadno vyčistí pleť od zbytků make-upu a nadbytečného mazu. Podpoří zmatnění a dodá jí příjemnou hebkost. Okouzlující vůně pravé damašské růže podtrhne očistný rituál a dopřeje malý kousek aromaterapie každý den. Produkt neobsahuje umělé konzervanty nebo parfemaci a je vegan. Naneste na navlhčenou pleť, jemně masírujte a důkladně opláchněte.

Anti-age pleťové tonikum obsahuje aktivní látky včetně funkčních bioaktivních sacharidů, které účinně působí proti stárnutí pleti, vyhlazují vrásky a navrací jí pevnost a pružnost. Extrakt z jetele poskytuje pleti přírodní lifting a díky bio aloe vera je dokonale hydratovaná. Výsledkem je perfektně tonizovaná, osvěžená a rozjasněná pleť připravená na další péči. Naneste tonikum na kosmetický tamponek a použijte k dočištění pleti.

Anti-age bioaktivní sérum s anti-age účinkem pokožku viditelně vyhlazuje, zpevňuje a redukuje vrásky včetně hlubokých. Unikátní receptura kombinuje cenné přírodní složky s vysoce účinnými aktivními látkami z karafiátu, hroznů i vzácné pryskyřice. Spolu s fermentovanými probiotiky stimulují tvorbu kolagenu a zlepšují elasticitu pokožky. Poskytuje pokožce přírodní lifting a hloubkově hydratuje. Naneste na vyčištěnou pleť ráno a večer.

Péče s produkty LUMENE

Značka LUMENE je na trhu krásy více než padesát let. Za tu dobu posbírala řadu cenných zkušeností a dnes je v mnoha ohledech lídrem skandinávského trhu.

LUMENE

Nordic Hydra [LÄHDE] je hydratační řada pro všechny, kteří hledají zklidnění suché, poškozené a zcitlivělé pleti. Hydratační řada obsahuje kromě arktické pramenité vody také finskou březovou mízu, která se získává s citem a ohleduplností ke stromům. Její předností je složení bohaté na minerály, zvláčňující sacharidy a amino kyseliny. Březovou mízu doplňuje kyselina hyaluronová ve třech molekulárních formách jak pro okamžité, tak i dlouhodobé zvláčnění pleti.

Intense Hydration Moisturizer – lehký hydratační krém pro každodenní použití zanechává pleť hluboce zvláčněnou a zjemněnou a vytváří na ní ochrannou bariéru. Obsahuje hned tři formy kyseliny hyaluronové pro hydrataci v hlubších vrstvách i na povrchu pleti. Naneste na vyčištěnou a tonizovanou pleť po použití pleťového séra jako poslední hydratační krok.

Jarní krása – speciál o kosmetice

1. část: Správné čištění pleti, hydratace, relaxace a výživa

2. část: Náprava problémů na kůži – pigmentové skvrny, sjednocení odstínu pleti, odstranění začervenání

4. část: Hloubková péče o pleť

Čištění, peeling, pleťová maska – péče krok za krokem

5. část: Péče o tělo – peeling, péče po sprše a koupeli

6. část: Jak se vypořádat s pocením – antiperspiranty a deodoranty

7. část: Běžná péče o vlasy by měla kromě mytí zahrnovat i péči a styling

8. část: Péče o vlasy barvené, poškozené, narušené


Romana Černá a redakce

18. 4. 2024


Zpět na přehled článků


Jak probíhají první týdny těhotenství? A kdy může…

O těhotenství se žena zpravidla dozví až po vynechání menstruace a po domácím těhotenském testu, vše pak potvrzuje lékař po gynekologické prohlídce. První pohled na vyvíjející se embryo už dnes může zprostředkovat ultrazvuk, od pátého týdne na snímku tluče srdíčko velikosti, která se připomíná makové zrnko. Co se ale děje v organismu… Celý článek >>

Rodinný festival Respekt k porodu bude 3. týden v…

Již 19. rokem pro vás Hnutí za aktivní mateřství připravuje festival, který již po celou jednu generaci poskytuje cenné a relevantní informace. Jde o největší akci pořádanou v rámci Světového týdne respektu v porodu nejen v České republice ale i v Evropě. Stavíme tak informační most mezi profesionály a (nastávající) rodiče. Pojďte si s… Celý článek >>

V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>