Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Jarní krása: Hloubková péče o pleť


Jarní krása: Hloubková péče o pleť

Čištění pleti patří k pravidelné každodenní rutině. Jednou za čas je ale potřeba pokožku vyčistit důkladněji – zbavit ji odumřelých částeček kůže, zlepšit její prokrvení a tím ji projasnit a oživit.

Peeling důkladně, ale jemně

Odstranění šupinek na kůži se provádí pomocí peelingu, kdy se pokožka masíruje přípravkem s obsahem hrubších částí. Peeling může být na základě najemno drcených jadérek, jeho základem také mohou být krystalky cukru, drcené kávové slupky i jiné složky. Tento typ peelingu se označuje jako mechanický. Jeho použití se doporučuje cca 1× týdně, rozhodně se ale vyplatí dát na doporučení výrobce.

Hodí se peeling pro každou pleť? Jak který a jak pro který typ pleti. Vyloženě podrážděná, vysušená či narušená pleť nejspíš nebude snášet peeling nejlépe a spíš se mu raději vyhneme. Je vhodné vyzkoušet peeling na menším kousku kůže a počkat na reakci.

Čisticí masky

K vyčištění pleti lze použít i různé typy masek, například masky slupovací, kdy se na obličej nanese tenká vrstva speciálního gelu, který se po zaschnutí z tváře sloupne. Často se k čištění používají i masky na bázi jílu, který se osvědčuje na pleť s rozšířenými póry.

Při výběru peelingu i masky je důležité vzít v potaz typ pleti a podle toho produkt vybrat. Čištění pleti, i když je jemné, se na pokožce může projevit lehčím zarudnutím, proto je lepší naplánovat si je na večer před spaním, aby měla kůže dostatek času pro zklidnění. A rada na závěr: při peelingu i aplikaci masky se vyhneme očnímu okolí, kde je kůže velmi jemná.

Tipy redakce

Péče o pleť Saloos

Bio královský peeling – Růže

Saloos

Luxusní čistě přírodní pleťový peeling s Q10 s pravou damašskou růží pro dokonalou hebkost, rozjasnění a omlazení. Ideální pro všechny typy pleti včetně zralé a náročné. Mimořádně šetrné složení s jemnými mikročásticemi rýže, extra bio arganovým olejem a koenzymem mládí Q10 důkladně zbaví pleť nečistot, nadbytečného mazu a šupinek odumřelé kůže.

Příjemně lehká konzistence gelu se po spojení s vodou promění v jemnou mléčnou emulzi, která perfektně čistí a zároveň vyživuje. Skvěle připraví pleť na péči pleťových olejů Saloos a pomáhá i na černé tečky. V létě je nepostradatelným pomocníkem pro rovnoměrné opálení. Využijete ho také jako jemný peeling neboli scrub na rty.

Doporučení pro používání

  • Používejte 1–2× týdně na navlhčenou pleť i rty.
  • Jemně masírujte a poté opláchněte.
  • K dokonalému dočištění použijte květinovou vodu Saloos.
  • K další péči použijte anti-age pleťový olej Saloos® Bio královská péče

Jarní krása – speciál o kosmetice

1. část: Správné čištění pleti, hydratace, relaxace a výživa

2. část: Náprava problémů na kůži – pigmentové skvrny, sjednocení odstínu pleti, odstranění začervenání

3. část: Pravidelná každodenní péče o pleť

Čištění, peeling, pleťová maska – péče krok za krokem

5. část: Péče o tělo – peeling, péče po sprše a koupeli

6. část: Jak se vypořádat s pocením – antiperspiranty a deodoranty

7. část: Běžná péče o vlasy by měla kromě mytí zahrnovat i péči a styling

8. část: Péče o vlasy barvené, poškozené, narušené


Romana Černá a redakce

19. 4. 2024


Zpět na přehled článků


Jak probíhají první týdny těhotenství? A kdy může…

O těhotenství se žena zpravidla dozví až po vynechání menstruace a po domácím těhotenském testu, vše pak potvrzuje lékař po gynekologické prohlídce. První pohled na vyvíjející se embryo už dnes může zprostředkovat ultrazvuk, od pátého týdne na snímku tluče srdíčko velikosti, která se připomíná makové zrnko. Co se ale děje v organismu… Celý článek >>

Rodinný festival Respekt k porodu bude 3. týden v…

Již 19. rokem pro vás Hnutí za aktivní mateřství připravuje festival, který již po celou jednu generaci poskytuje cenné a relevantní informace. Jde o největší akci pořádanou v rámci Světového týdne respektu v porodu nejen v České republice ale i v Evropě. Stavíme tak informační most mezi profesionály a (nastávající) rodiče. Pojďte si s… Celý článek >>

V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>