Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a relaxace pleti


Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a relaxace pleti

Prvním krokem k jarnímu osvěžení pleti by mělo být důkladné čištění. Je třeba zvolit vhodné přípravky, které sice účinně fungují, ale zároveň pleť nepodráždí. Měla by následovat dostatečná hydratace a pak také dobře vybraná kosmetika, která pomůže ochránit pokožku před slunečními paprsky.

Důkladné odlíčení nezabere víc než deset minut.

Podle typu pleti volíme micelární vodu, odličovací olej, čisticí pěnu a podobně. Na voděodolný make-up a řasenku je nutný speciální odličovač, který tato trvanlivá líčidla dokonale smyje. Následuje tonizace pleti pomocí pleťové vody a poté krém či podobný přípravek.

Ráno pro svěžest, večer pro výživu a omlazení

Bez ohledu na typ pleti je vhodné používat ráno přípravky, které pleť rozjasní, povzbudí, připraví na denní zátěž a ochrání před nepříznivými vnějšími vlivy – sluncem, prašným prostředím, větrem a podobně. Zpravidla začínáme sérem nebo fluidem, pokračujeme denním krémem a poté nanášíme make-up. Když spěcháme, poslouží dobře i tzv. BB krém, který pleť ošetří a zároveň barevně tónuje, některý i lehce kryje nedokonalosti.

Vyživující a vysoce účinné přípravky se lépe hodí na večerní ošetření pleti, kdy má dostatek času využít obsažené účinné látky. Aplikujeme je v předstihu, než se uložíme ke spánku, aby se krémy či séra stihly vstřebat a mohly po usnutí začít blahodárně působit. Rovněž pleťové masky se hodí použít večer, aby měla pokožka dostatek času látky vstřebat.

Tipy redakce

Péče o pleť Cannor

Přírodní a přitom vysoce účinnou péči proti stárnutí nabídne značka Cannor. Omlazující sérum je postaveno na čistých složkách, kyselině hyaluronové a hydratačním komplexu, který až 90× zesiluje protizánětlivé účinky konopného extraktu. Výsledkem je pevná, zářivá a dokonale hydratovaná pleť.

Cannor

Díky své konzistenci proniká do hlubších vrstev pleti, zesiluje dermis a pleť krásně zahušťuje. V neposlední řadě také sjednotí tón pleti, chrání ji před UV zářením a vyhlazuje obličejové kontury. Lehké sérum je určené pro všechny typy pleti.

Tipy, jak Omlazující pleťové sérum používat

Mimořádně hydratační emulzní sérum lze dlouhodobě používat jako první krok v péči o pleť ráno i večer. Díky jeho lehké fluidní konzistenci jej ocení i mastná pleť, která se vyhýbá olejové kosmetice.

Lze jej používat také jako podkladovou bázi pod make-up – pleťové sérum se okamžitě vstřebává, pokožku zanechává dokonale vláčnou a hebkou na dotek. Emulze je vhodná i pro pórovitou a rychle se mastící pleť.

Péče o pleť Saloos

Dopřejte pleti pořádnou dávku hydratace už při jejím čistění. O stažení pórů, zklidnění pokožky i tonizaci se postará Bio Hydratační pleťové tonikum s okurkou.

Saloos

Osvěžující bio tonikum obsahuje výjimečné rostlinné aktivní látky s klinicky ověřenými účinky. Výtažky z listů opuncie, ibišku súdánského a okurkový extrakt obohacují tonikum o své výjimečné účinky. Poskytuje okamžitý i dlouhodobý hydratační účinek, uzamyká vlhkost v pokožce a ideálně připraví pleť na další péči.

Bio tonikum s okurkovou vůní

  • zlepšuje hydrataci až o 190 %
  • snižuje podráždění pokožky
  • o 60 % snižuje ztrátu vody z pokožky
  • poskytuje okamžitou i dlouhodobou hydrataci
  • má antioxidační účinky

Hydratační bioaktivní sérum z australských bobulí a fermentovaného jasanu poskytuje pleti osvěžení již po první aplikaci. Zabraňuje šupinatění pokožky a díky antioxidačním vlastnostem pomáhá předcházet projevům stárnutí pleti a zvyšuje její pevnost. Obě varianty kyseliny hyaluronové zajišťují okamžitou i dlouhotrvající hloubkovou hydrataci a výjimečný okurkový extrakt zjemňuje a zklidňuje pokožku.

Saloos

Bio sérum s okurkovou vůní

  • zlepšuje okamžitou hydrataci až o 59 %
  • redukuje vrásky až o 40 %
  • zvyšuje dlouhodobou hydrataci pokožky a šupinatění pokožky až o 34%
  • zvyšuje antioxidační účinek o 28 %
  • zlepšuje hloubkovou hydrataci až o 17 %

Tipy jak tonikum a sérum používat

Naneste tonikum na kosmetický tamponek a použijte k dočištění pleti. Sérum naneste na vyčištěnou pleť ráno a večer.

Jarní krása – speciál o kosmetice

2. část: Náprava problémů na kůži – pigmentové skvrny, sjednocení odstínu pleti, odstranění začervenání

3. část: Pravidelná každodenní péče o pleť

4. část: Hloubková péče o pleť

Čištění, peeling, pleťová maska – péče krok za krokem

5. část: Péče o tělo – peeling, péče po sprše a koupeli

6. část: Jak se vypořádat s pocením – antiperspiranty a deodoranty

7. část: Běžná péče o vlasy by měla kromě mytí zahrnovat i péči a styling

8. část: Péče o vlasy barvené, poškozené, narušené


Romana Černá a redakce časopisu Miminko

16. 4. 2024


Zpět na přehled článků


V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>

Jarní krása: Jak se chránit proti UV záření

Bez Slunce by na Zemi asi život vůbec neexistoval. Jeho paprsky probouzejí k životu rostliny, které nám zajišťují obživu. A dodávají nám cenné látky, bez nichž bychom se také stěží obešli. Jenže sluneční záření je také zodpovědné za škodlivé změny na naší kůži. Mohou být tak nebezpečné, že je nutné se proti nim chránit. Slunenčním… Celý článek >>

Čistička pomůže nejen alergikům a astmatikům. Jak…

Náporem na dýchací systém alergika bývá jarní období, kdy je vzduch plný pylů ze stromů a květin, s teplejším počasím se rozrůstají i plísně a koncentrace jejich spor v ovzduší je vysoká. Bolesti hlavy, rýma, ucpané uši, pálení očí a bolesti v krku jsou pak na denním pořádku. Základem je omezení kontaktu s alergenem, proto je potřeba… Celý článek >>