Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Cestujeme na dovolenou: Co vzít s sebou pro péči o pokožku po slunění a koupání


Cestujeme na dovolenou: Co vzít s sebou pro péči o pokožku po slunění a koupání

Už jsme se naučili chránit kůži před sluncem pomocí přípravků na opalování. Ty díky filtrům (existuje jich více druhů) ochrání naši pokožku, aby ji nepoškodilo UV záření ze slunce. Potřebuje ale také péči po slunění, která kůži hydratuje, regeneruje a zabraňuje předčasnému stárnutí.

Nadměrně vysušená pokožka vypadá starší

Pokud patříme mezi vyznavače bronzového opálení, měli bychom také vědět, že vystavování se slunečním paprskům pokožku vysušuje. Na suché pokožce více vystupují vrásky, je méně zářivá a rozjasněná. Po slunění ji musíme dostatečně hydratovat, aby byla vláčná, pružná a napjatá. Hodí se k tomu tělová mléka, tělová másla a podobné produkty určené pro péči o pokožku těla.

Voda, vítr, písek – chce to výživu

Koupání v mořské vodě, písek na pláži nebo vítr jsou pro naši pokožku velkou zátěží. Potřebuje pak dostatečnou výživu a zpravidla i pomoc s obnovením ochranného pláště. V horkém počasí ale pokožka nesnáší zrovna nejlíp příliš hutné krémy, proto se hodí lehké tělové oleje, které také kůži skvěle provoní.

Péče o pokožku po slunění by měla být také součástí prázdninového zavazadla. Máme pro vás pár tipů od značky přírodní kosmetiky Purity Vision.

Tipy redakce na přírodní péči o pokožku

PurityVision

Deokrystal je 100% přírodní deodorant, který tvoří antibakteriální minerální sůl Potassium Alum (kamenec). Je vhodný pro muže i ženy, protože není nijak parfemován. Jeho jemné složení je ideální pro citlivou pokožku se sklonem k alergiím. Minerální deodorant aktivně neutralizuje tělesný pach, a to bez narušení přirozeného fungování organismu a bez ucpání potních pórů. Mezi jeho výhody se řadí složení bez alkoholu, dlouhotrvající účinnost a šetrnost vůči oblečení, nezanechává na něm totiž žádné stopy po aplikaci.

PurityVision

V létě potřebuje naše pokožka extra hydrataci. Ideálním pomocníkem pro celou rodinu je Bio Aloe vera gel, který díky kombinaci aloe vera, muduňkové a heřmánkové vody, extraktu ze spiruliny a fermentovaných ředkviček se skvěle hodí na pokožku podrážděnou od sluníčka, štípanců, ekzému a po holení, prostě všude, kde je potřeba pokožku zklidnit a hydratovat. Využijete ho i v péči o vlasy – pro snadnější rozčesání nebo v boji s lupy.

PurityVision

Bio Měsíčková Zinková mast vychází z tradiční zinkové masti, kterou používaly už naše babičky, když potřebovaly pomoci s ochranou a péčí o citlivou pokožku. Mast zajistí zklidňující péči pro namáhanou pokožku. Zejména v létě se hodí jako záchrana při spáleninách, štípancích či lehkých odřeniách. Mast pokožku zklidní, mírně vysuší, příjemně zchladí a při pravidelném používání pomůže zajistit potřebnou ochranu.

PurityVision

Květinové vody zejména v teplých dnech poskytují dostatečnou dávku osvěžení. Bio Heřmánková voda nabízí šetrnou péči vhodnou pro všechny typy pleti. K jejím výhodám lze počítat rozjasňující účinky, vyrovnání PH pokožky, zklidňující efekt a zmírnění otoků, svědění a zarudnutí od sluníčka či hmyzu.

Více na www.purityvision.cz.


Romana Černá a redakce

18. 6. 2024


Zpět na přehled článků


Září je měsíc biopotravin. Která získala titul…

Ekologické zemědělství a výroba biopotravin si získávají stále větší oblibu. Ať už se pro biopotravinu rozhodneme proto, že nám více chutná, považujeme ji za zdravější, nebo chceme být ohleduplní k životnímu prostředí, zajímá nás, jak kvalitní jsou biopotraviny. Inspiraci můžeme hledat třeba i v soutěži Nejlepší biopotravina roku. ==*… Celý článek >>

První zvonění za námi, na co ale dát pozor v…

První den, a nejspíš i celý týden docházky do první třídy základní školy se nesou v hravém a přátelském duchu. Děti se seznamují s třídou, družinou, poznávají se mezi sebou. Vše je pozitivní a optimistické. Problémy ale mohou příjít později. Podívejme se nejdřív na ty spojené s fyzickou kondicí. Po dvouměsíčním skotačení na hřištích,… Celý článek >>

Pro pořádný úklid domácnosti po prázdninách se…

Čtyřiadvacátého ročníku oblíbeného spotřebitelského programu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2024 se zúčastnilo a o přízeň zákazníků bojovalo 221 produktových novinek od 168 firem, spotřebiteli vybraných vítězů bylo pak celkem 66. Nyní se můžete zúčastnit soutěže o balíček úklidových prostředků. Dotazování proběhlo na… Celý článek >>