Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Cestujeme na dovolenou: Hygiena na cestách a co budeme potřebovat pro miminka i dospělé


Cestujeme na dovolenou: Hygiena na cestách a co budeme potřebovat pro miminka i dospělé

Péče o pokožku, ale také běžné hygienické návyky nepodceňujeme ani na cestách. Bylo mnoho řečeno o tom, že v exotických zemích je lepší vyhnout se ledu v nápojích a zjistit si, jaká je kvalita vody, kterou budeme používat na čištění zubů. Nepominutelný význam má ale také hygiena během cesty, po použití toalety a podobně.

Cestou pomohou vlhčené ubrousky

Můžeme cestovat autem či hromadnou dopravou, ne vždy je ale k dispozici během zastávky čistá umývárna s vyhovujícím hygienickým standardem. Zvlášť když cestujeme s miminkem či batoletem, měli bychom mít na čistotu vysoké nároky. A co teprve když se mrňous během jízdy umaže při jídle, nebo je potřeba jej přebalit.

Vlhčené ubrousky nám pomohou nejen v krizových situacích. Můžeme je použít na ušpiněné ručičky (batolata si nezřídka zamažou i chodidla, protože pro ně není problém vyběhnout během přestávky v jízdě směrem k hřišti klidně i bez bot a ponožek). Prokážou nám službu také v případě, že je v plence pořádné nadělení a dítě je nutné nejen přebalit, ale také důkladně očistit zadeček.

Bella

Tip pro vás Značka Bella Happy Baby nabízí vlhčené ubrousky Aqua Care s obsahem 99 % vody a přídavkem extraktu z vodního melounu, který zklidňuje podráždění a poskytuje pocit hloubkové hydratace. Jsou vyrobené ze 100% bavlny. Složení umožňuje používat ubrousky již od prvního dne života dítěte. Obal ubrousků má pohodlný uzavíratelný klip, chránící proti předčasnému vysychání. V nabídce najdete také Vlhčené ubrousky s alantoinem a vitamínem E, Vlhčené ubrousky hedvábí a bavlna či Vlhčené ubrousky sensitive.

Pro miminka a batolata vozíme vlastní kosmetiku

Hotely i jiná ubytovací zařízení dnes často nabízejí vlastní kosmetické produkty, které třeba navazují na regionální zvyky, místní bylinky a podobně. U miminek a batolat je ale dobré vzít na cesty vlastní vyzkoušenou kosmetiku, s níž máme dobré zkušenosti. Zejména pokud má dítko citlivější pokožku nebo má dokonce sklony k atopickým projevům. Výhodou je, že produkty vytvořené pro citlivou dětskou pokožku mohou použít i dospělí například po slunění nebo koupání.

Tip pro vás Mycí emulze, mycí gely, krémy proti opruzeninám, pěny do koupele a další produkty pro miminka a batolata najdeme v nabídce značky Bella Happy Baby. Jsou vhodné i pro velmi citlivou pokožku i kůži se sklonem k atopii. Třeba zvláčňující tělové mléko, které intenzivně hydratuje a promašťuje pokožku.

Bella

Hygienické potřeby berte s sebou

Miminka se neobejdou bez plenek a při cestách na dovolenou se vyplatí vézt si zásobu s sebou. Sice asi v cílové destinaci nebude problém hygienické potřeby nakoupit, jejich cena ale bude asi nejspíš vyšší, než když je koupíte doma ve svém obvyklém obchodě nebo u své oblíbené značky. Prázdninové destinace, ať v tuzemsku či zahraničí, mívají někdy hladinu cen nastavenou o něco výš, než je jinak obvyklé. A také třeba nebude čas hledat zrovna tu nejlepší nabídku, zatímco doma si všechno promyslíte a vyberete v klidu.

Bella

Tip pro vás Pleny nebo přebalovací podložky nabízí značka Bella Happy Baby, klasické i slipové vložky nebo tampony a kosmetiku pro intimní partie najdou ženy pod značkou Bella. V nabídce je i řada Bella for Teens určená dívkám.

Bella

Mýdlo i krém pro jemné ruce

V létě namáháme pokožku nejen koupáním ve slané vodě. Musí odolávat slunečním paprskům, písku na pláži, chlorované vodě ale také zálesáckému stylu života, pokud třeba vyjíždíme někam pod stan. Vyplatí se pečovat o kůži vhodnými prostředky a nezapomenout ani na ošetření rukou ochranným krémem.

Eva

Eva

Tip pro vás Sprchové gely, mýdla, krémy a další pečující přípravky najdete u značky Eva Natura. Například oblíbený sprchový gel Eva Natura Beauty Fruity nebo krémové tekuté mýdlo se zelenou olivou a limetkou.

Foto: TZMO Czech Republic s.r.o.


Prezentace značek Bella, Bella Happy a Eva Natura

21. 6. 2024


Zpět na přehled článků


Září je měsíc biopotravin. Která získala titul…

Ekologické zemědělství a výroba biopotravin si získávají stále větší oblibu. Ať už se pro biopotravinu rozhodneme proto, že nám více chutná, považujeme ji za zdravější, nebo chceme být ohleduplní k životnímu prostředí, zajímá nás, jak kvalitní jsou biopotraviny. Inspiraci můžeme hledat třeba i v soutěži Nejlepší biopotravina roku. ==*… Celý článek >>

První zvonění za námi, na co ale dát pozor v…

První den, a nejspíš i celý týden docházky do první třídy základní školy se nesou v hravém a přátelském duchu. Děti se seznamují s třídou, družinou, poznávají se mezi sebou. Vše je pozitivní a optimistické. Problémy ale mohou příjít později. Podívejme se nejdřív na ty spojené s fyzickou kondicí. Po dvouměsíčním skotačení na hřištích,… Celý článek >>

Pro pořádný úklid domácnosti po prázdninách se…

Čtyřiadvacátého ročníku oblíbeného spotřebitelského programu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2024 se zúčastnilo a o přízeň zákazníků bojovalo 221 produktových novinek od 168 firem, spotřebiteli vybraných vítězů bylo pak celkem 66. Nyní se můžete zúčastnit soutěže o balíček úklidových prostředků. Dotazování proběhlo na… Celý článek >>