Jsou tady tropické teploty, co si připravit dobrého na osvěžení?
Hodnoty na teploměru mají citelně překročit tropickou třicítku. Čas, kdy je nejlepší zůstat ve stínu a dodávat tělu dostatek tekutin. Organismus ovšem potřebuje také vhodnou stravu, jenže v tom horku nemáme moc velkou chuť k jídlu. Co si připravíme na osvěžení?
Limonáda s ledovým melounovým zdobením
Domácí limonády v horku osvěží a mohou díky přidaným bylinkám pomoci i relaxaci (například s levandulí nebo meduňkou), dodat energii (třeba přidáním citrusů) a když přidáme ledové melounové ovoce, bude to i sladké pochutnání.
Suroviny na ledové melounové ovoce
- 300 g červeného vodního melounu Bouquet
- kousek žlutého vodního melounu Bouquet
- 2 citrony
- šťáva z limetky
- med nebo čekankový sirup na oslazení
Příprava
Melouny nakrájejte na přibližně 1,5 cm silné plátky. Poté z nich formičkou na cukroví vykrojte tvary. Citrony nakrájejte na plátky a poté na poloviny. Tvary z melounů pokapejte limetkovou šťávou a pak medem nebo čekankovým sirupem. Dejte je do mrazáku spolu s citronem a nechte mrazit asi 4 hodiny.
Smoothie z jahod, banánu a špenátu
Smoothie jsou skvělým způsobem, jak doplnit vitamíny a minerály, a zároveň se osvěžit. Smíchejte hrst čerstvých jahod, jeden banán, hrst špenátu a 200 ml mandlového mléka. Tento nápoj je bohatý na vitamín C, draslík a antioxidanty, které pomáhají udržet vaše tělo hydratované a plné energie. Fitness trenér Form Factory Matěj Ptáček potvrzuje, že kombinace čerstvého ovoce, bylin a dalších přírodních ingrediencí zajistí potřebnou hydrataci i energii.
Hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Suroviny
• 2 hrnky univerzální nebo polohrubé mouky Babiččina volba
• ½ hrnku krupicového cukru
• ½ hrnku oleje
• 1 hrnek bílého jogurtu
• 2 vejce
• ½ sáčku prášku do pečiva
Drobenka:
• 1 hrnek hrubé mouky Babiččina volba
• ½ hrnku krupicového cukru
• 4 lžíce másla
• + ovoce podle sezony
• + máslo a mouka na přípravu formy
Příprava
Troubu nechte předehřát na 180 °C. Očistěte ovoce a případně ho pokrájejte na menší kousky. Vidličkou nebo rukama zpracujte drobenku. Všechny suroviny na těsto smíchejte postupně v míse a ujistěte se, že v těstě nejsou hrudky. Stáhněte do formy a bohatě posypejte ovocem i drobenkou. Pečte 25–35 minut. Poté zkontrolujte propečení – podle typu ovoce a obsahu vody pak pečte dalších až 15 minut.
Nechte zcela vychladnout a podávejte s jogurtem a čerstvou bylinkou.
Melounová polévka
Suroviny
- 1 kg červeného vodního melounu Bouquet
- 200 ml bílého vína
- 4 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky citronové kůry
- 250 g jahod
- 1 chilli paprička
- tymián na zdobení
Příprava
Do rendlíku dejte víno, přidejte cukr a citronovou kůru. Přiveďte k varu a vařte asi 2 minuty. Jahody zbavte stopek a melounovou dužinu nakrájejte na kusy. Do mixéru přilejte vychladlé víno, přidejte meloun, jahody, citronovou šťávu a chilli papričku. Poté důkladně rozmixujte. Polévku nechte chladit. Poté podávejte ozdobenou tymiánem.
Podzimní škola designu začíná v DECO LOCO
Nová série pozimních kurzů startuje školou interiérového designu, která rozproudí kreativitu i v sychravém počasí. Ti kdo se zajímají o interiérový design – od úplných začátečníků po pokročilé – mají příležitost se dále vzdělávat, osvojit si nové techniky a prohloubit své znalosti moderních trendů. Z kurzu interiérového designu, na… Celý článek >>
Jak nabídnout dětem med, aby si ho oblíbily?…
Je sladký a dětem zpravidla chutná, jenže s ním mají jiné problémy. Při jídle se s ním těžko potýkají - namazaný na rohlík s máslem brzy stéká po prstech, při slazení čaje se špatně dávkuje. Jak to vyřešit, když med je pro děto zásobárnou cenných látek, které pomohou posílit imunitní systém v chladném období? Představu medu si… Celý článek >>
Péče pro maminku i miminko - soutěžte o balíček…
Pleť těch nejmenších vyžaduje odpovídající péči. Maminky po porodu, a vlastně ještě před tím v těhotenství, potřebují pro svou pokožku regeneraci a výživu. U značky SynCare najdete obojí.