Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Jarní krása: péče o ruce a nehty


Jarní krása: péče o ruce a nehty

Krásné nehty působí upraveně, někdy ale není lehké je udržet v kýžené kondici a délce. Dobrou zprávou je, že aktuálně jsou moderní spíš nehty kratší, které lakujeme méně výraznými barvami. Pro významné příležitosti ale můžeme zvolit o něco výstřednější nehtový look.

Počátek je zase v dobré péči

Dobře udělaná manikúra má na stav nehtů velký vliv. Nevhodnými nástroji a technikou si totiž kromě samotného nehtu můžeme poškodit i nehtové lůžko a škody se pak napravují pěkně dlouho. Může to být ještě delší doba, než dokud celý nehet neodroste. Poškozené lůžko se totiž může ještě dlouho poté projevovat nepěknými nerovnostmi, rýhami, deformitami a podobně.

Vhodné nástroje a žádné stříhání

Při péči o nehty děláme pořád stejné chyby – nehty i kůžičku stříháme nůžtičkami, přitom by se měly nehty upravovat jen kleštičkami a přebytečná kůžička kolem nehtu jen zatlačit dřevěnou špejlí (například speciálním pomerančovým dřívkem, určeným pro manikúru).

Ke zkrácení délky nehtu používáme pilník, osvědčuje se například skleněný, který neroztřepí okraje nehtu. Pilujeme jen jedním směrem, opět tím dosáhneme zacelenějších okrajů. Nehty na rukou zapilujeme do obloučku nebo zaoblené rovinky (hodí se zejména pro francouzskou manikúru). Na nohou naopak pilujeme nehty do rovného tvaru, aby okraje nezarůstaly.

Masáž, maska a zábal

Nehtům a ostatně i rukám a celým pažím občas prospěje relaxační masáž. Můžeme použít i jemný peeling, který odstraní odumřelé částečky kůže a prokrví pokožku. Hladké pokožky dosáhneme také pomocí zábalu, který můžeme aplikovat rovněž od ramene po konečky prstů. Na velmi suché ruce a poškozené nehty se hodí maska, kterou necháme působit delší dobu. Na rukou to může být i přes noc, pokud použijeme látkové rukavičky, abychom si nezničili lůžkoviny.

Výživa, ochrana a dekorace

Pokud nechceme mít nehty barevné, ale pouze pěkně pěstěné, pak se hodí použít ochranné sérum nebo bezbarvý lak. Díky tomu se nehet zpevní a bude se méně lámat. Při použití barevného laku vybíráme pečlivě podle příležitosti, současné trendy jdou spíš směrem k přírodním a pastelovým barvám. K výraznému outfitu ale klidně volíme i klasický rudý nebo sytě červený lak. Dávno už neplatí, že má být na rukou i nohou použita stejná barva laku na nehty. Zato je ale stále v platnosti pravidlo, že oloupaný a jinak poškozený lak na nehtech působí hůř, než když je odlakujeme a necháme přirozené.

Tipy redakce

Péče o nehty se značkou Saloos

Bio sérum na nehty – posilující přírodní péče o nehty s aktivními účinnými látkami pro žádanou pevnost, lesk a vitalitu. Vyživuje a zvláčňuje i nehtové lůžko. Zpevňující bio péče pro přirozeně krásné nehty. Účinné složení bioaktivního komplexu K-Oleo s extraktem z čajové růže, kamélií, vitaminem E, bio dýňovým a ricinovým olejem vyživí, zpevní a podpoří růst. Sérum alespoň 1× denně vmasírujeme do nehtu a jeho okolí.

Saloos

K-Oleo patentovaný přírodní komplex s výjimečným množstvím antioxidantů z čajové růže a kamélií podpoří zdravý vzhled nehtu. Stimuluje růst a intenzivně vyživuje nehtové lůžko pro zpevnění a lesk.

Bio dýňový olej je bohatým přírodním zdrojem zinku, který je nezbytný pro zdravý růst nehtů. Má výrazný zklidňující a regenerační účinek na nehtové lůžko.

Bio ricinový olej obsahuje vysoký poměr mastných kyselin, které poskytnou potřebnou výživu nehtu a jeho okolí. Maximálně ho zvláční a usnadní manikúru.

Kombinace 100% esenciálních olejů s antimikrobiálním účinkem pro podpoření vitality, čistotu nehtů i záruku šetrného ošetření.

Jarní krása – speciál o kosmetice

1. část: Správné čištění pleti, hydratace, relaxace a výživa

2. část: Náprava problémů na kůži – pigmentové skvrny, sjednocení odstínu pleti, odstranění začervenání

3. část: Pravidelná každodenní péče o pleť

4. část: Hloubková péče o pleť

Čištění, peeling, pleťová maska – péče krok za krokem

5. část: Péče o tělo – peeling, péče po sprše a koupeli

6. část: Jak se vypořádat s pocením – antiperspiranty a deodoranty

7. část: Běžná péče o vlasy by měla kromě mytí zahrnovat i péči a styling

8. část: Péče o vlasy barvené, poškozené, narušené

10. část: Jak se chránit proti UV záření

Bylinná kosmetika z pod Blaníka

14. část: Bio kvalita a ekologická kosmetika

Aromaterapeutická kosmetika z přírody

15. část: Kosmetika na problematickou pokožku


Romana Černá a redakce

2. 5. 2024


Zpět na přehled článků


Kouzlo prvního doteku

V jeho očích se zrcadlí celý náš svět. Už když se na něj těšíme, představujeme si, co všechno mu ukážeme a jak o něj budeme pečovat. A když se konečně setkáme, všechno se navždy změní. První dotek mezi miminkem a rodičem je magický okamžik, něžné gesto, které utváří pouto mezi nimi. Pro miminko je velmi důležitý, pomáhá mu budovat… Celý článek >>

Co jíst v době kojení

Když se po prvních dnech a týdnech kojení miminka úspěšně rozběhne, vypadá to, že všechno půjde „jako na drátkách“. Jenomže uplynou dva tři měsíce a maminka se začne cítit unavená ještě víc než dřív, je vyčerpaná, ztrácí dobrou náladu a s tím se tenčí i zásoby mléka. V té chvíli je potřeba zamyslet se nad výživou. Mnohá žena totiž v… Celý článek >>

Aquapalace nabídl malým návštěvníkům koncert…

Aquapalace Praha a jeho Vodní svět se stal dějištěm události, která potěšila děti malé i větší. Jejich oblíbená kamarádka Kája se svým maňáskovým kolegou Bambuláčkem vystoupila hned na dvou koncertech a pokřtila nový zpěvník se svými písničkami. ==**Zábava a chytlavé písničky** Prostředí Vodního světa, kde mohou děti dovádět v… Celý článek >>